Pazar

ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ BİTİYOR!


Bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, çocuklar kadar büyüklerin de keyifle izleyeceği 39 filmden oluşan bir programla sinema severleri karşılıyor. 27 - 30 Nisan 2007 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin sponsorluğunu TÜRSAK ve Garanti Bankası üstleniyor.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Garanti Bankası'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'nin dördüncüsü, 27 - 30 Nisan 2007 tarihleri arasında düzenlenecek. Geleneksel hale gelen Türkiye'nin ilk çocuk filmleri festivali, dünyanın çeşitli ülkelerinden kısa ve uzun metrajlı 39 filmle, küçük sinemaseverlere farklı kültürleri, renkleri, gelenek ve yaşam tarzlarını anlatacak. Festival, filmlerin yanı sıra çocuklar için hazırladığı birbirinden farklı ve renkli sürprizler var.

Festival programı çocukların gelişim basamakları ve pedagojik yapılarına yönelik, 3-6, 6-9, 9 yaş ve üzeri yaş gruplarına yönelik farklı filmlerden oluşuyor.

Filmler, çocukların gelişim basamakları ve pedagojik yapılarına göre; Uluslararası Çocuk Filmleri Yarışması, Hayvanlar Alemi, Minik Öyküler, Uzun Öyküler, Çocukların Dünyasına Sinemasal Yolculuklar, Ben Kendim Yapabilirim, Miniklere Masallar ve Çizgi Kahramanların Maceraları başlıkları altında gösterilecek.

3-6 ve 6-9 yaşlara yönelik filmlerin gösterimi, önceki yıllarda olduğu gibi masalcı abla eşliğinde, 9 yaş üzerine yönelik filmlerin gösterimi ise Türkçe altyazı ile gerçekleştirilecek.

Festival boyunca çocuklar dünyanın bir çok ülkesinden aralarında çizgi ve kukla filmlerin de bulunduğu uzun ve kısa metrajlı 39 filmi izleme olanağı bulacak. Festival filmleri; Cinebonus Maçka G-Mall, Capitol Spectrum 14 ve Cine Majestik sinemalarında gösterilecek.

Festival filmleri, Cinebonus Maçka Gmall, Capitol ve Cinemajestic sinemalarında 5 YTL'ye izlenebilecek. Biletler, Garanti Mini Bank kart sahibi üyeler için ücretsiz, velileri için ise 2.5 YTL olacak.

Hiç yorum yok: