Cuma

KISA SENARYO ÖDÜLÜNÜ SERHAN EVYAPAN ALDI

Açıklanma tarihi daha önce ertelenen "Kısa Film Yarışması"nın sonuçları nihayet belli oldu.

İstanbul Film House ile Haftalık Antrakt Sinema Gazetesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kısa Film Senaryo Yarışması’na katılan 515 kısa film senaryosu arasında yapılan değerlendirme sonucunda, Serhan Evyapan’ın “Denge” isimli senaryosu, oy çokluğuyla birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Serhan Evyapan, 1973 yılında İstanbul’da doğdu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nden mezun olduktan sonra TRT İzmir Radyosu’nda metin yazarlığı yaptı.

+++

Yarışma jürisi ayrıca Cem Özüdoğru’nun “Bant” ve Melik Külekçi’nin “Son Harf F” isimli senaryolarını da övgüye değer buldu. En İyi Senaryo Ödülü kazanan Serhan Evyapan 3.000 YTL tutarındaki para ödülünün sahibi olurken, övgüye değer bulunan iki senaryonun yazarlarına da film yapım desteği verilebileceği açıklandı.



Mehmet Açar, Pelin Batu, Feride Çetin, Sema Fener, Sibel Kekilli, Özgür Şeyben ve Deniz Yavuz’dan oluşan yarışma jürisi; gerekçeli kararında, yarışmaya katılan eserleri yalın sinema dili, kısa film türünün gerekliliklerine uygunluk, evrensel senaryo formatı gibi kriterleri ön plana alarak değerlendirdiklerini belirterek; “Denge” isimli senaryonun yukarıda anılan özelliklere en uygun senaryo olmasının yanı sıra doğru bir prodüksiyon anlayışı ve oyuncu yönetimiyle gerçekleştirildiği taktirde uluslararası platformda da ilgiyle karşılanacağını dile getirdi.

Hiç yorum yok: