Pazar

OSMAN YAĞMUR DERELİ: " DİZİ SAYISI AZALMALI"

Diziler azalsın, iyi olan kalsın"
Osman Yağmurdereli (Dizi yapımcısı)
Televizyonların dizi üstü dizi yayıncılığına son vermeleri ekrana kalite getirecektir. Aynı anda 50 dizi çekilince oyuncu, yönetmen, teknik ekip konusunda sıkıntı çekildi, birçok yapım şirketi kuruldu. Görüntü yönetmenleri yönetmen oldu. Eskiden sanatçılar işsiz kalacağım korkusu yaşardı. Şimdi boşta kimse yok. Her kanalın bir gecede iki dizi ekrana getirmesinden sonra dizi yıldızlarının ücretleri baş edilemez hale geldi.
Dizi sayısı azalmalı. İyi olanlar kalmalı. Herkes işini yapmalı. Drama sektörü bizim malımız, üstüne gecekondu kurdurmayız.
Televizyonlar süresi 75'er dakika olan diziler ekrana getirmeli. Bu diziler üç ay önceden çekilip yedeklenmeli. Televizyonlar gecede bir dizi ve stüdyo formatlı yayınlar ekrana getirmeli. Yapımcılar için televizyonlar, altın yumurtlayan tavuktur. Her gün bir altın almak varken, maliyetleri yükselterek kanalları bu paraları ödeyemez hale getirmemeli. Vasat bir dizi 150 milyar. Bir gecede iki dizinin ücreti 300 milyarı karşılayacak reklam yok.
Rakip kanalların birbirini marke etmek için iyi dizileri aynı saatte ekrana getirmesiyle seyircilere eziyet çektiriliyor. Özel televizyonların prime time'da müzik-eğlence programı yayınlamaz hale gelmesi de bir eksiklik.
(milliyet pazar-Ali Eyuboğlu)

Hiç yorum yok: