Salı

YENİ SEZONDA, DİZİLER VE SENARİSTLERİ


Çemberimde Gül Oya (Kanal D)
Yapımcı: Şükrü Avşar
Yönetmen: Çağan Irmak
Senaryo: Çağan Irmak
Oyuncular: Selda Alkor, Özge Özberk, Kenan Bal, Melisa Sözen, M. Ali Nuroğlu
"Asmalı Konak"ın kavuşamayan aşıkları Sümbül Sultan (Selda Alkor) ve Ali bey (Kenan Bal) Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği dizide yeniden bir arada. 12 Eylül öncesinde yaşananları bir aşk öyküsü çevresinde anlatan dizi, genç bir gazetecinin 1970'lerin kayıp gençliğinin öyküsünü anlatan bir yazı dizisi için küs olduğu annesi Yurdanur'a gitmesiyle başlıyor. Dizide, 1970'lerin önemli olaylarının arşiv görüntüleri kullanıldı.

Size Baba Diyebilir miyim? (Kanal D)
Yapımcı: Osman Yağmurdereli
Yönetmen: Filiz Kaynak
Senaryo: Sevda Ak
Müzik: Ali Otyam
Oyuncular: Okan Bayülgen, Şebnem Dönmez, Müjgan Ağralı, Gökçe Uzuner, A. Emre Ateş, Ceren Yorulmaz, Şükrü Türen
Öykü tanıdık... Robin Williams'ın "Mrs. Doubtfire / Müthiş Dadı" filminden uyarlanan "Size Baba Diyebilir miyim?"de üç çocuğuna yakın olmak için, kadın kılığına girip boşandığı eşinin evinde dadı olarak işe başlayan Taner'in öyküsü izleyiciyi güldürecek.


Ağa Kızı (Kanal D)
Yapımcı: Sibel Tuna
Yönetmen: Hakan Gürtop
Senaryo: Tayfun Güneyer
Oyuncular: Mehmet Ali Erbil, Rojda Demirer
Mehmet Ali Erbil de yeni sezonda bir diziyle ekrana gelecek. Sanatçı, üniversiteyi kazanan tek kızının peşinden İstanbul'a okumaya gelen bir ağayı oynuyor.

Emret Bakanım (Atv)
Senaryo adaptasyon: Haluk ÖzençOyuncular: Haluk Bilginer, Kenan Işık, Haldun Dormen
İngilizlerin ünlü sitcom klasiği "Yes Minister / Emret Bakanım"ın yerli versiyonu, politikayı mizahi bir anlatımla ekrana taşıyor. Ağırbaşlı politikaya mizahın penceresinden bakacak yapımın danışmanı ise Yılmaz Karakoyunlu.

Her Şey Yolunda (Star)
Yapımcı: Erol Avcı
Yönetmen: Hüseyin Karagöz
Senaryo: Sertaç Ergin, Fikret Bekler
Müzik: Kıraç
Oyuncular: Selda Özbek, Ahmet Gülhan, Tolga Çevik, Neslihan Yeldan 30'lu yaşlarını süren Emine, kocasından boşanmış ve bir klinikte çalışmaya başlamıştır. Oğluyla birlikte kurduğu ve "her şeyin yolunda gittiği" yaşantısında ufak tefek pürüzler de yok değildir. Oğlunun sürekli babasına gitmek istemesi, evindeki tadilatları bahane edip yanına yerleşen emekli kaptan babası, çalıştığı şirkette yaşananlar "Her Şey Yolunda"nın konusunu oluşturuyor.


Son Yaprak (TRT1)
Yönetmen: Alpaslan Bozkurt
Senaryo: Ömer Lütfi Mete
Müzik: Özhan Eren
Oyuncular: Ayşegül Aldinç, Yusuf Sezgin, Umut Sezgin
Yıllardır oyunculuk, şarkıcılık ve köşe yazarlığını bir arada yürüten Ayşegül Aldinç "Son Yaprak"ta da iki işi olan, tatlı-sert, biraz da meraklı bir karakter çiziyor. Aldinç'in dizideki işlerinden biri kuaförlük. Elinden makası düşmeyen "İstanbullu kuaför Müjgan"... Hem de Amasya'nın en popüler kuaförü... Diğer işi ise radyoculuk. Yerel bir radyoda "Sırlar Şehri" adlı programı var. Bu programda şehrin merak edilen konularına açıklık getiriyor.

Aşkımızda Ölüm Var (Show TV)
Yapımcı: İbrahim Mertoğlu
Yönetmen: Ümit Efekan
Senaryo: Safa Önal
Oyuncular: Ece Uslu, Oktay Kaynarca, Volkan Severcan, Can Gürzap, Mehmet Çepiç
Geçen sezonun iki flaş dizisinin başrol oyuncuları Oktay Kaynarca ve Ece Uslu yeni yayın döneminde "Aşkımızda Ölüm Var"da karşımıza çıkacak. Zor koşullarda okuyup başarılı bir avukat olan ve ailesinin tüm yükünü omuzlarında hisseden Pervin'in mafyaya karşı verdiği mücadeleyi anlatan dizide bir de aşk öyküsü var.

İstanbul Şahidimdir (Atv)
Yönetmen: Türkan Derya
Öykü: Meral Okay
Senaryo: Onur Ünlü
Müzik: Cem Erman
Oyuncular: Emre Kınay, Rutkay Aziz, Özkan Uğur, Uğur Polat, Ayça İnci, Öykü Serter, Sema Şimşek, Barış Dinçel ve Seyyal Taner
Öyküsünü Meral Okay'ın yazdığı dizide Tarsus Amerikan Koleji'nde başlayan arkadaşlıkları dostluğa dönüşen üç genç kadının var olma, aşık olma ya da olamama hali anlatılıyor.

Haziran Gecesi (Kanal D)
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: Andaç Haznedaroğlu
Senaryo: Mahinur Ergun
Müzik: Gökhan Kırdar
Oyuncular: Özcan Deniz, Naz Elmas, Demir Karahan, Nebahat Çehre, Burcu Kara
"Asmalı Konak"ın Seymen Ağa'sı Özcan Deniz, "Haziran Gecesi"nde kentli bir portre çiziyor. Londra'da yaşayan ve dünyanın en ünlü mücevher tasarımcılarından sayılan Baran'ı canlandıran Deniz'e Naz Elmas eşlik ediyor.

Sahra (Kanal D)
Yapımcı: Fatih Aksoy
Yönetmen: Volkan Kocatürk
Senaryo: Nuran Devres
Müzik: Murat Evgin
Oyuncular: Arzum Onan, Berkun Oya, Okan Şenozan, Neslihan Yeldan
Arzum Onan uzun süre sonra "Sahra" için tekrar kamera karşısına geçti. Onan dizide, babasının tek kızı olan ve yurtdışındaki eğitimini tamamladıktan sonra işlerin başına geçen Sahra'yı oynuyor.

Sevinçli Haller (Atv)
Yönetmen: Haluk Bener
Yapımcı: Necati Akpınar
Senaryo: Gül Abus Semerci
Oyuncular: Demet Akbağ, Kerem Atabeyoğlu, Tolga Çevik, Salih Kalyon
Başrolünü Demet Akbağ'ın oynadığı dizide öykü; bir kadın, üç çocuğu, iyi niyetli ancak kadın ruhundan anlamayan kocası, aklı bir karış havada, şaşkın kayınbiraderi, aklı arada bir uçup giden bunak kayınpederi çevresinde geçiyor.

Dayı (Kanal D)
Senaryo-Yönetmen:Tayfun Güneyer
Oyuncular: Selim Erdoğan, Necmi Yapıcı, Asuman Dabak, Ezgim Kılınç, Buket Dereoğlu, Devin Çınar, Ayşen Gruda, Köksal Engür, Akasya Asıltürkmen
Ali bir gazetede karikatürist olarak çalışmaktadır. Çizimleri ile hayat verdiği karakter "Dayı"da kendi yaşamını anlatmaktadır. Ali'nin çizimlerine esin kaynağı bulmak hiç de zor değildir. Çünkü elinde dört abla ve dokuz yeğenden oluşan bol malzeme vardır.
***
(KAYNAK:ITIR ILGAZ/Milliyet Cumartesi eki)

Hiç yorum yok: