Salı

KOMEDİ FİLMLERİ FESTİVALİ 17 EYLÜL'DE BAŞLIYOR


17-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Komedi Filmleri Festivali'nde 50'ye yakın film gösterilecek


Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından düzenlenen Bonus Card 3. Uluslararası Komedi Filmleri Festivali 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor. Tüm dünyadan 50'ye yakın filmin gösterileceği festivale bu yıl İngiliz filmleri hakim. Charlie Chaplin, Peter Sellers,
Woody Allen, Jiri Menzel, Stanley Kubrick gibi usta oyuncu ve yönetmenlerin filmlerinin yanı sıra İngiliz tarzı komedi olarak da bilinen
"Ealing komedileri" de Türkiye'de ilk kez sinemaseverlerle buluşacak.
Jürisini izleyicilerin oluşturduğu En Ciddi Komedi Filmi Yarışması bölümünde bu yıl yedi film yarışıyor. Ealing Komedileri bölümünde de pek çok klasikleşmiş komedi filmine imza atan Ealing Stüdyoları'nda çekilmiş üç film Türk izleyicisinin karşısına çıkacak. Bu bölümde sinemalarımıza konuk olan "Kadın Avcıları/Ladykillers"ın, başrolünde Peter Sellers'ın oynadığı ilk versiyonu da gösterilecek.
Anısına bölümünde ise sesli sinema döneminin Charlie Chaplin'i sayılan Peter Sellers'tan yedi film gösterilecek. Bu filmler arasında dahi yönetmen Stanley Kubrick'in "Dr. Strangelove"ı da bulunuyor. Tabii ki unutulmaz "Pembe Panter" serisinden bir film de var. Ustaya Saygı bölümünün konuğu da Norman Wisdom olacak. Çok düşük bütçeyle hangarda çektiği filmlerden servet kazanan Wisdom'ın filmlerinden "Mağazada Kargaşa / Trouble in Store" ve "Herşey Yolunda / One Good Turn" gösterilecek. Bir başka büyük usta Charlie Chaplin'den de 22 adet kısa film festival programına dahil.
Filmler Beyoğlu Sinema Majestik, Levent Sinema TÜRSAK, Alman, Fransız, İtalyan kültür merkezi sinema salonlarında izleyicilerle buluşacak. Normal bilet fiyatı 5, öğrenci bileti ise 4 milyon lira. Kültür merkezlerindeki gösterimler ise ücretsiz olarak seyredilebilir.

Hiç yorum yok: