Salı

SENARYO YORUMLARI WEBSİTESİ AÇILDI!

Site sahibinden, senarist.tk'ya gelen epostayı aynen yayınlıyoruz.
Senaryo ve senaristler için yapılan her girişim bizi mutlandırıyor, umutlandırıyor.
Senaryo Yorumlamak için websitesi kuran "Gezgin" arkadaşımıza teşekkür ediyor, hayırlı olsundiyoruz.
***
Merhaba,

SANARİST adındaki "senaryo yorumu" sitesine http://sanarist.blogspot.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

SANARİST, Türk sinemasının belki de en büyük yarasını, yani senaryo yokluğunu gidermek, yazılan senaryoların kalitesini artırmak için yapılan (şimdilik) küçük bir girişimdir.

SANARİST’te hem Türk hem de Yabancı filmlerin senaryolarının yorumlarını okuyacaksınız. Daha çok iyi senaryoların “nasıl” iyi olduklarını inceleyecek olan senarist, Türk Sineması’ndan “dünya çapında” eserler çıkmasına yardımcı olmayı da amaçlıyor.

Siteden bazı başlıklar:

SON SAMURAY – Aslında Hiç de Zor Değil

Son Samuray filminin senaryosu aslında hiç de sıradışı değil. Ama kesinlikle kaliteli. Ve benzer yapıda bir senaryonun Türkiye (ve Osmanlı) için yazılmasının önünde hiçbir engel yok.

GÜÇLÜ SAHNELER

Yıllar geçse de, bazı filmlerden geriye bazı sahneler kalır, ve o sahneler bizimle yaşamaya devam eder. Bir filmi değerli kılan da bu tür sahnelerin varlığıdır. İşte böyle sahneler içeren bazı filmler: Son Samuray, Abyss, Notting Hill, You’ve Got Mail, vertical Limit, Point Break.

BAŞARILI TÜRK FİLMLERİNİN SENARYO ÖZELLİKLERİ – 1

1 milyondan fazla seyirci çekmiş filmlerin senaryolarında çok ilginç ortak noktalar var. Filmlerin kahramanlarının sosyo ekonomik durumları, cinsiyetleri, filmin türü, TV destekli olup olmamaları. “Blockbuster” yazmak isteyen senaristlerin mutlaka okuması gereken bir yazı.

BAŞARILI YABANCI FİLMLERİN SENARYO ÖZELLİKLERİ – 1

Bütün dünyada en çok iş yapan ilk 15 filmin senaryolarının ortak özellikleri. Dünyaya seslenen bir senaryo yazmak için nelere dikkat etmek gerekiyor?

HABABAM SINIFI: MERHABA – GELENEKTEN KOPUŞ

Son Hababam filmi “gerçek” bir hababam filmi miydi? Milyonlarca TV izleyicisinin bıkmadan izlediği eski Hababamlar ile son Hababam arasındaki temel farklar neler? Hababam Sınıfı: Merhaba daha başarılı olabilir miydi?

YÖNETMENİN TERCİHİ - 1

"The Matrix" filminin çekim senaryosunda, filme dahil edilmeyen çok önemli bazı sahneler var. Eğer yönetmenler bu sahneleri filme koysalarmış, "The Matrix" çok daha farklı olurmuş. Hangi sahneler mi? Bkz. http://sanarist.blogspot.com/



SANARİST'te çıkan her yazıdan sonra kısa bir mesaj ile sizi haberdar edeceğiz. Eğer bu mesajları almak istemiyorsanız, gezgingezer@yahoo.com adresine boş bir mesaj atmanız yeterlidir. Ama umarız böyle bir atmazsınız, ve hatta siteye yazı yollayarak destek olursunuz.

İçten sevgi ve saygılarımla

Gezgin Gezer

Hiç yorum yok: