Perşembe

SENARYO YAZIMI ÜZERİNE BİR WEBSİTESİ


Senaryo yazmayı denemek isteyen, pek çok okurumuz, bize kaynak kitap soruyodu.Kendilerine yardımcı olacak bir websitesi keşfettik.
websitesinin anasayfasında yazanlar aynen şöyle;
***
Bu sitedeki tüm yazılar Altug Işığan'ın ders notlarından, Turgut Özakman'ın Oyun ve Senaryo Yazma Tekniği kitabından ve çeşitli internet sitelerinden derlenmiştir. Eğer sizinde de elinizde siteye kaynaklık oluşturacak senaryo yazımı üzerine metinleriniz veya sitede yayınlanmasını istediğini senaryo örnekleriniz varsa bana mustafamektup@hotmail.com dan ulaştırabilirsiniz.

MUSTAFA AKAL

MARMARA RTS 1. SINIF ÖĞRENCİSİ

***
Sözedilen siteye ulaşmak için tıklayınız:http://geocities.com/mustafa939/senaryo/

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Senaryodan Önce kaliteli hikayesini yazmanın önemi, :

Kaliteli bir öykün - hikayen varsa ondan her şey olur, yoksa istediğin kadar senaryo yaz...
Senaryo yazmakla insanları tanıştırmadan önce; daha önemli ve esas vurguyu senaryoya esas olacak KALİTELİ BİR HİKAYE yazmayı önemsetmektir.

Yoksa iyi niyetli, naif gençlerimiz kısa yoldan şöhret veya para veya olmayan edebi - ve ama ÖZELLİKLE OLMAYAN YARATICI GÜÇlerine güvenerek OLMAYAN ( HAM - GÜDÜK ) hikayelere inanılmaz emekler harcayarak senaryolar yazıyorlar...

Çok acı ve üzücü. Shakespeare'e eserini gönderen bir bilmemne ustasına 3 kere tekrarlayarak , atıyorum ; fırıncı olsun;" ekmek sat ekmek sat ekmek sat" demiş.
İnsanlara senaryodan önce kaliteli bir hikaye yazmanın bir elmas bulmak olduğunu, senaryonun ise o elması düzgün kesmek olduğunu anlatalım ki; emek verip herkes her taşı elmas diye kesmek için acı uğraşlara girmesin.

BAşarılı hikayeler - öyküler dilerim.
Oğuz Kösebalaban
www.welldoneturkey.com/forum