Perşembe

'Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü'nü Süreyya Önder aldı.




18'inci Ankara Uluslararası Film Festivali, Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel Film yarışmalarının ödül töreni ile sona erdi.
Ulusal Uzun Film Yarışması'nda En İyi Film Ödülü 'Beynelmilel'e

Ulusal Uzun Film Yarışması'nda En İyi Film Ödülü'nü Muharrem Gülmez ile Sırrı Süreyya Önder'in yönettiği 'Beynelmilel' aldı. Gülmez ve Önder'e ödülü Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Selahattin Ertaş verdi.

En İyi Yönetmen Ödülünü 'Kader' filmi ile kazanan Zeki Demirkubuz'un hastalanması nedeniyle filmin oyuncusu Ufuk Bayraktar aldı.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, 'Kader' filmindeki oyunculuğu ile Vildan Atasever'e, CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek tarafından takdim edildi.

Festivalde, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise 'Polis' filmindeki rolü ile Haluk Bilginer'e verildi. Bilginer, İstanbul'daki oyunu nedeniyle törene katılamazken, ödülü filmin yönetmeni Onur Ünlü, Seçici Kurul üyesi Cengiz Karaca'nın elinden aldı.

'Kader' filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Müge Ulusoy'a ödülünü oyuncu Nejat İşler verirken, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'ne 'Sis ve Gece' filmindeki oyunculuğu ile İlyas Salman layık bulundu.

'Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü'

'Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü'nü de 'Beynelmilel' filmiyle Sırrı Süreyya Önder aldı.

Festivalde, 'Cenneti Beklerken' filmi Serdar Yılmaz ve Elif Taşçıoğlu'na En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü, Rahman Altın'a da En İyi Müzik Ödülü'nü getirdi. Altın'a ödülünü Belkıs Özener verdi.

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü'nü, 'Sis ve Gece'deki çalışmasıyla Gökhan Atılmış, En İyi Kurgu Ödülü'nü de 'Küçük Kıyamet' filminin kurgusuyla Çiçek Kahraman aldı.

Yüksel Aksu, festivalde iki ödüle layık görüldü. Aksu, 'Dondurmam Gaymak' filmiyle Umut Veren Yeni Yönetmen Ödülü'nü Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir'in, Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü'nü de Varlık Özmenek'in elinden aldı.

Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü, 'Tramvay' filmi ile Emel Çölgeçen'e, Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü de 'Hokkabaz' filmi ile Tuna Orhan'a verildi.

Türk filmlerinin unutulmaz şarkılarının sesi Belkıs Özener de festival kapsamında mini konser verdi.

'Sevemedim Karagözlüm', 'Oyun Bitti', 'Adını Anmayacağım' ile 'Geçti O Günler' parçalarını seslendiren Özener, uzun süre alkışlandı.

Hiç yorum yok: