Cumartesi

ALTIN PORTAKAL BAŞLIYOR...SODER PROTESTO EDİYOR


Altın Portakal, yine protestoyla başlıyor


Bu yıl 41’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Festivali, önceki yıllarda olduğu gibi yine sorunlarla başlıyor. SODER festivali kendilerine beş kişilik kontenjan ayrıldığı için protesto etti.


Bu yıl 41’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Festivali, önceki yıllarda olduğu gibi yine sorunlarla başlıyor. 130 üyesi olan Sinema Oyuncuları Derneği (SODER), 3-10 Ekim tarihleri arasındaki festivali, kendilerine beş kişilik kontenjan ayrıldığı için protesto etti.

Yarın başlayacak olan 41’inci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, 40 yıldır Altın Portakal’a katılan ve Türk sinemasının duayenlerinin üyesi olduğu Sinema Oyuncuları Derneği’ne (SODER) 5 kişilik kontenjan ayrılması, ortalığı karıştırdı. 130 üyesi bulunan SODER’in başkanı Yusuf Sezgin, festivali protesto ederek törene katılmama kararı aldı.

SODER yönetimi, festival komitesine bir mektup yazarak ‘Biz beş kişiden ibaret değiliz. Bizim derneğimiz 130 kişiden oluşuyor. Bu kişiler Türk sinemasının yerleri doldurulamaz duayenleridir’ dedi. Bu yazının üzerine Antalya Vakfı Başkanı Menderes Türel, kontenjanı 15 kişiye yükselttiğini bildirdi, ancak SODER, bu yılki sistemle ilgili değişimlerden duydukları rahatsızlıklarla ilgili bir yazı daha yazdı ve derneğin 41’inci Altın Portakal’a katılmayacağını bildirdi. SODER üyesi bazı ünlü sanatçılar da festival komitesine tepkilerini şöyle dile getirdiler:

SELDA ALKOR: Yıllarca emek verdiğimiz sinema adına önemli bir yerde tutulduğumuz gerçeğini kimse yadsıyamaz. Yıllarca Antalya Altın Portakal Film Festivali için çalıştık ve emek verdik. Umarım bu yılki sistem Altın Portakal adına olumlu bir gelişme sağlar. Biz bu yıl katılmayacağız, SODER ilk dernektir ve onun aldığı karar başımızın üzerindedir.

GÖKSEL ARSOY: 40 yıldır bu festivale emek veren isimler arasındayız. Biz sinema adına beş kişiden ibaret değiliz ve halkın o Altın Portakal kortejindeki sevincini, mutluluğunu 40 yıldır yaşayan kişileriz. Bu çok ayıp, terbiyesizce bir vefasızlık örneği. SODER’in kararının sonuna kadar arkasındayız.

KİMLER VAR

Bu yıl Altın Portakal’a katılmayacak SODER üyesi sinema sanatçıları arasında

Yusuf Sezgin,

Göksel Arsoy,

Türkan Şoray,

Hülya Koçyiğit,

Selda Alkor,

Tanju Gürsu,

Ediz Hun ve

Tamer Yiğit de var.

Dilek DALLIAĞ/HÜRRİYET MAGAZİN SERVİSİ

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İĞRERÇ
İĞREÇ