Pazartesi

MÜJDE AR:"BENİM BİR HİKAYEM.ŞİMDİ UĞUR YÜCEL SENARYOYU ELDEN GEÇİRİYOR"


İki kadın, bir erkek
* Yeni filminden söz edelim. Yapımcısı sensin değil mi?
Sezen'le (Aksu) prodüktörlüğünü yapıyoruz. İkimiz de oynayacağız. Benim bir hikâyem. Erkek Uğur Yücel. Şimdi Uğur senaryoyu elden geçiriyor.

* İki kadın bir erkek olduğuna göre hikâye üçlü bir ilişki...
Ne kadar zekisin... Herkes Sezen'le ikiniz başbaşa kalınca neler konuşursunuz diye sorardı. Buradan yola çıktım. Bizim gibi hayatın dikenli yollarından geçmiş iki emekçi kadın...

* Bu kadınlar artist mi?
Hikâyedeki iki kadın da, savrulmuş kadınlar. Aynı erkeğin hayatını paylaştıklarını filmin başında fark ediyorlar. Sonra aldatma nedir, aldatılma nedir, sevgi nedir?.. Bunların hesaplaşmasına giriyorlar.

* Yaşadıklarından mı yola çıktın?
Babam gazeteciydi. İnanılmaz bir ikna gücü, yalancılık, mitomani... Annem ayrıldıktan sonra senelerce babamdan nafaka alabilmek için uğraştı. Bir kuruş alamadı. Parası da yok zaten herhalde. O kadar yıldı ki Aysel'in ısrarından, kendi kendine gazeteye ölüm ilanını verdi.

* Kendi ölüm ilanını?..
Tabii. "Kaybettik başımız sağ olsun" diye. Aysel'den kurtulmak için.

* Filmde bu da var mı?
Var. Yaşamımızı kâbusa çeviren bu tür şeylerin, bir yerden sonra korkulacak kadar boş olduğunu anlıyorsun. Ve bunun bedelini ödüyorsun. Film bunu tartışıyor.

* Bedeli var mı?
Var tabii, suç ve ceza. Mesela annem aldatılan kişi olarak sonraki hayatını bunun üstüne kurdu. Babam öleli 15, onlar boşanalı 40 seneden fazla oluyor, Aysel'in kini bitmedi. Onun filmini yapmak istiyorum aslında. Yani saçma sapan bir şey.

Arda Uskan'ın Müjde Ar ile yaptığı röportajın tamamını okumak için tıklayın: vatan

Hiç yorum yok: