Cuma

FİLMİ ENGELENEN YÖNETMEN MICHAEL MOORE: " FİLMİM FAKİR VE EMEKÇİ İNSANLARIN TARAFINI TUTUYOR"


Bush´u eleştiren filme sansür
ABD'de Bush yönetimine ağır eleştiriler yönelten Oscar ödüllü muhalif yönetmen Michael Moore'un yeni çektiği "Fahrenheit 911" adlı belgeselinin dağıtımı Walt Disney Şirketi' tarafından engelleniyor.ABD Başkanı George W. Bush'un, Usame Bin Ladin'in ailesi de dahil, Suudilerle olan ilişkilerini konu alan "Fahrenheit 911" adlı belgesel filmde, Bush'un 11 Eylül saldırıları öncesi ve sonrasındaki politikaları eleştiriliyor.

Walt Disney'e bağlı Miramax filmciliğin belgeselin dağıtımını engellemesi, Disney'in, George Bush'un kardeşi Jeb Bush'un vali olduğu Florida'da bulunan konu parkları, oteller ve diğer yatırımlarından endişe duymasına bağlanıyor. Filmi, bu ay içinde Cannes film festivalinde gösterime girecek.

Moore Kızgın

Michael Moore ise verdiği bir demeçte, Disney'in bu kararını eleştirerek, "Bazan şu soruyu sormak gerekiyor: Bütün bunlar gerçekten de açık ve özgür bir toplumda mı meydana geliyor?" dedi.

"Fahrenheit 911" belgeselinin taraf tutmakla suçlandığını ifade eden Moore, "Taraf tutmanın tanımını iyi yapmak lazım. Her halükarda benim filmim taraf tutuyorsa tuttuğu taraf bu savaş makinasına malzeme olan fakir ve emekçi insanların tarafıdır" diyor.


Hiç yorum yok: