Cumartesi

BAKANLIKTAN YARDIM ALACAK FİLMLER BELLİ OLDU!


ANKARA - Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Selahattin Ertaş, Sinema Destekleme Kurulu’nun 4-7 Mayıs tarihleri arasında bu yılın ilk değerlendirmesini yaptığını söyledi. Kurulda, “Uzun Metrajlı Kurgu Film” dalında başvurusu kabul edilen 77 filmin “Yapım destekleri”, “İlk Yönetmen” ile “Yapım Sonrası Destek” olmak üzere üç kategoride değerlendirildiğini belirten Ertaş, 13 filme destek kararı alındığını bildirdi
Selahattin Ertaş, sinemaya destek için 2007 yılında ayrılan 5 milyon 740 bin YTL’nin 4 milyon YTL’sinin bu uzun metrajlı filmler arasında paylaştırıldığını kaydetti.

Ayrıca 2 filme de “Yapım Sonrası Destek” vereceklerini belirten Ertaş, bu yapımlara da geri ödemesiz toplam 67 bin YTL verileceğini kaydetti.

Selahattin Ertaş, kurulun geri kalan diğer filmlerden 17’sini İkinci Dönem Destekleme Kurulu toplantısında, ikinci dönem başvurularla birlikte tekrar değerlendirme kararı alındığını söyledi.

Buna göre, destek alan film yapım projeleri şöyle:
İLK FİLMİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK YÖNETMENLER
İlk filmini gerçekleştirecek yönetmenlerin destek alan uzun metrajlı filmleri ve destek miktarı şöyle:Özcan Alper’in “Sonbahar Ağıtı” adlı eseri ile Yeni Nesil Film Yapım ve Reklam Şirketi’nin “Lodos” adlı projesine 225 bin YTL ve Ode Film ve 6 Sanat Üretim Eğitim Şirketi’nin “Çıngıraklı Top” filmi 250 bin YTL.“Yapım Sonrası Destek” kategorisinde ise Rüzgar Gülü Film Yapım’dan Mürvet İnci Taştan’ın “İsmini Melek Koydum” 17 bin YTL, Oyuncular Tiyatro Televizyon Reklamcılık Şirketi’nin “Fikret Bey” adlı projesi ise 50 bin YTL destek alacak.

Hiç yorum yok: