Cuma

SEVGİLİM İSTANBUL GÖSTERİME GİRDİ

Nedim Gürsel'in aynı adlı romanından uyarlanan Sevgilim İstanbul'un senaryosunda da Gürsel ile Seçkin Yaşar ve İzzet Yaşar'ın imzası var. Biri Yunan diğer Türk iki gazetecinin aşk öyküsü etrafında şekillenen film, iki ülkenin yakın tarihinin karanlık dönemlerine de ışık tutuyor.
***

***

Konusu
İrini ve Ali, Paris'te bir uluslararası gazeteciler toplantısında tanışıp birbirlerine âşık olurlar. Ali tehlikeli konuları kurcalamakla ünlü bir Türk gazetecidir. İstanbul kökenli Yunan bir babanın kızı olan İrini de Yunanistan'da gazetecilik yapmaktadır. Albaylar cuntası döneminde altı yaşındayken, babasının sivil polislerce tutuklanıp götürülüşüne tanık olmuştur. Daha sonra babasının ölüm haberi gelmişse de ölüsü bulunamamıştır.

İrini, hem sevgilisini hem de babasının şehrini görmek için ilk kez İstanbul'a gelir. Birlikte geçirdikleri aşk ve tutku dolu birkaç günün ardından Ali ansızın kaybolur. Tehdit telefonları ve mektupları almakta olduğunu bildiği sevgilisinin kaybı, İrini'yi İstanbul labirentinde Kafka'vari bir arayışın içine sürükler.

Ali'yi ararken şehrin şiddetiyle tanışan İrini’nin kafasında babasının ve sevgilisinin imgeleri birbiriyle karışmaktadır. Çocukluğunda babasıyla ilgili yaşadığı travma geri gelirken, İrini yavaş yavaş hayallerinin esiri olmaya, gerçekle gerçek dışının iç içe geçtiği bir karadeliğin içine yuvarlanmaya başlar...

Gösterim tarihi: 13.Nisan.2007
Yönetmen: Seçkin Yaşar
Oyuncular: Karyofyllia Karabeti, Alptekin Serdengeçti, Nişan Şirinyan, Köksal Engür
Dil: Türkçe, Yunanca
Tür: Dram
***
GÖSTERİMDEKİ DİĞER FİLMLERİ SİNEMALARI SEANSLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

GÖSTERİMDEKİ DİĞER FİLMLERİN FRAGMANLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel fragman. Ben gidip filmi görecegim.