Pazartesi

"EN KOMİK SAHNELER"

Diaz'ın 'jöleli' saçı komiklikte birinci

İngiliz Daily Mail gazetesinin okurları arasında düzenlediği bir anket, sinema tarihinin en komik film karesini belirledi. Gülme konusunda 'seçici' davranan İngilizler, birinciliği 'Ah Mary Vah Mary'ye verdi.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de yapılan bir anketle; en komik film sahneleri belirlendi. Ankete katılanlar, Cameron Diaz'ın 'Ah Mary Vah Mary' deki (There's Something About Mary) saç jölesi sahnesini en komik sahne seçti. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, anket sonunda üst sıralarda yer alan diğer sahneler şöyle sıralandı:

AH MARY VAH MARY
(There's Something About Mary) Cameron Diaz'ın Ben Stiller'le başrol paylaştığı film, baştan sona bir kahkaha bombardımanı gibiydi. İzleyicilerin hemen her sahnesinde gülmekten yerlere yattığı komedi filmi, Cameron Diaz'ın saçına jöle diye sürdüğü sıvının akibetini yansıtan karelerle güldürme rekoru kırdı.

AMERİKAN PASTASI
(American Pie) Artık bir klasik haline gelen bu gençlik komedisinde yer alan Jason Biggs'in elma yediği sahne de izleyenleri bol bol güldürmüştü. İlkinin büyük ilgi görmesinin ardından seriye dönüştürülen film, izleyenleri kahkahalara boğmak konusunda hayli başarılı oldu.

WAYNE'IN DÜNYASI
(Wayne's World) Daha sonra Austin Powers karakteriyle dünya çapında üne kavuşacak olan Mike Myers'ın başrolünde yer aldığı Wayne's World, birbirinden komik sahnelerle doluydu. İngiliz sinemaseverler, filmdeki o unutulmaz 'Bohemian Rhapsody' sahnesine çok güldüklerini itiraf etti.

SALAKLA AVANAK
(Dumb and Dumber) Başrollerini Jim Carrey ile Jeff Daniels'ın paylaştığı 1994 tarihli komedi klasiği Dumb and Dumber, sinema salonlarını kahkadan sarsan filmlerden biri olarak hatırlanıyor. Jeff Daniels'ın dilini telesiyeje sıkıştırdığı sahne de filmin unutulmaz dakikalarından biriydi.

ZOR BABA
(Meet the Parents) Son dönemlerin popüler filmlerinden 'Meet the Parents' serisi, biraz da Robert De Niro'nun şaşırtıcı oyunculuğu sayesinde hayli ilgi çekmişti. Filmdeki, Ben Stiller'ın kül dolu bir kavanozu kırdığı sahne, şimdiden unutulmazlar arasına girmeyi başardı.

Hiç yorum yok: