Pazar

"YETKİLİ AĞIZDAN" G.O.R.A'NIN GERÇEK KONUSU


Gora filminin öyküsüyle ilgili çok sayıda spekülasyonlar üretildi. Fakat filmin yetkililerinden hiçbiri bu konuda yeterli açıklama yapmadı.
İlk kez ,Yönetmen Ömer Faruk Sorak filmin konusu ve senaryosuyla ilgili konuştu.
Hürriyet'te yayınlanan röportajdan konu ve senaryo ile ilgili bölümleri senarist.tk'ya aktarıyoruz...
***
FİLMDE NELER OLUYOR

Havaya tabaklar atıp bunların fotoğraflarını çeken, sonra da bunları UFO fotoğrafı çektim diye turistlere satmaya çalışan Şark kurnazı Arif, uzaylılar tarafından kaçırılır. Uzaylılar onu kendi gezegenleri GORA’ya götürürler ama işler hiç de umdukları gibi gitmez. Arif, zamanla GORA’daki bütün dengeleri bozmaya başlar. Bir süre sonra bütün uzay alemi Arif’e benzeyecektir.
SENARYO 7 GÜNDE YAZILDI
2002’nin Temmuz ayıydı, Cem Yılmaz hikayesi kafasında hazır olan GORA’nın senaryosunu yazmak için Levent’teki evine kapandı. 7 gün evden çıkmadı, abisi Can Yılmaz’ın da yardımıyla senaryoyu tamamladı. Türk Filmi, GORA’yla ilgili çok bonkör davranıyordu o dönemde. ‘Eğer istersen’ dediler Yılmaz’a ‘Sana yurtdışından bir yönetmen getirtelim.’ Cem Yılmaz, filmi Vizontele-1’de çalıştığı, ayrıca olsaydı diğer film Yıldızlı Pekiyi’yi de beraber çekmeyi planladığı yönetmen Ömer Faruk Sorak’la yapmak istediğini söyledi. Sorak da kabul etti. Çekimleri üstlenecek taşeron da Sorak’ın şirketi Böcek Yapım olacaktı.
***
FİLMİN KÜNYESİ
Senaryo: Cem Yılmaz
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak

Oyuncular: Cem Yılmaz (6 farklı karakter), Özge Özberk, Şafak Sezer, Ozan Güven, Rasim Öztekin, İdil Fırat, Cezmi Baskın, Erdal Tosun, Muhittin Korkmaz, Özkan Uğur
Sanat Yönetmeni: Bahattin Demirkol
Müzik: Rahman Altın


Hiç yorum yok: