Çarşamba

GÜNAYDIN: "SENARİSTLERİN KALEMİ ÖLÜM SAÇMAYA BAŞLADI"


Ölüm reyting patlatıyor

Aşk, entrika, tutku, heyecan derken son dönemde ekranlarımızdaki dizilerde birbiri ardına cenazeler kalkmaya başladı. Başrol oyuncuları bu ölümlerle dizilerden uzaklaşırken reytingler de zirveye vurdu.

Sözleşmede Ölüm Var
Ekrandaki rekabet had safhaya varınca, senaristlerin kalemi ölüm saçmaya başladı. Saniye saniye reyting hesabı yapan kanallar, izleyici sayısını artırmak uğruna en sevilen kahramanlarını öldürürken, yapımcı firmalar da oyuncularla yaptıkları sözleşmelere 'gerektiği zaman öldürülebilir' maddesi ekledi. Ölüm fermanı çıkarılan karakterler ise en sevilen isimlerden seçildi. atv'nin uzun soluklu dizisi 'Zerda'da Şahin Ağa rolündeki Yavuz Bingöl'ün ölümüyle başlayan cinayet rüzgarları, peşinden çok sayıda kahramanı sürükledi.

Çakır'ın Şok Ölümü
Şahin Ağa'nın ölümünden sonra bile 'Zerda'nın izlenme rekorları kırmaya devam etmesi, yeni bir ekol yarattı. 'Kurtlar Vadisi' ve 'Bir İstanbul Masalı' gibi yüksek reytingli dizilerin çarpıştığı perşembe geceleri ekrana gelen 'Zerda', total ve AB grubunda birinci veya ikinci olmaya devam etti. Senaryosu kavga ve cinayet üzerine kurulu, Türk televizyon tarihinin 'en mafya' dizisi 'Kurtlar Vadisi' ise, Çakır karakterini öldürerek izleyicide şok etkisi yarattı. "Çakır bile öldükten sonra herkes ölebilir" diyenler arttıkça, cinayet senaryoları da iyice çoğaldı.

Liste Hayli Kabarık
Uğur Yücel ve Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolleri paylaştığı 'Alacakaranlık'ın da ölümün gücünü farketmesi uzun sürmedi. Dizideki ölüm furyasından ilk nasiplenen 'şarkıcı kız Songül' oldu. Dizinin yaratıcısı Uğur Yücel'in ölüm listesinde Emir, amcası ve babası da yer alıyor. Yücel'in reyting uğruna 'Alacakaranlık'taki bütün kötü kahramanların hayatına son vermesi bekleniyor. Sibel Can'ın başrol oynadığı 'Berivan'daki Ferhat Ağa ise, ekranın ölüp de dirilen kahramanları arasında yer alıyor.
Bülent İpek

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ben zaten bia