Perşembe

ELEŞTİRMENLERE AĞIR ELEŞTİRİ...BAZI SİNEMA ELEŞTİRMENLERİ ELEŞTİRİ YAZILARINI "ARAK"LIYOR MU?

Eleştirmenlerin 'arak' tartışması
Burcak Evren'in genç yazarlara getirdiği 'bültenden yazıyorlar' eleştirisi, ufak çaplı bir tartışma yarattı


Burçak Evren'in "Genç nesil sinema yazarları, basın bültenleri ve internetten aldıkları bilgileri aynen yazılarının içine yerleştiriyorlar" sözleri, eleştirmenler arasında ufak çaplı bir tartışmaya neden oldu. Haftalık dergisi teybi sinema yazarlarına uzatarak 'Sinema eleştirmenleri yetersiz mi?' sorusuna yanıt aradı. Kimi eleştirmenler Evren'e katılırken kimileri de bunun karakter ve tercih meselesi olduğunu belirtiyor.
Atilla Dorsay, 'istisnalar olmakla birlikte bugün yazarın önüne sayfalar dolusu bilgi gelmesine karşın ortaya çıkan yazıların sade suya tirit olduğuna' dikkat çekerek Evren'in bir noktada haklı olduğunu belirtiyor. Tunca Arslan da Evren'e hak veriyor: "Kalite düşüyor. Garip bir 'tek tipleşme' egemen olmaya başladı. Özellikle de Türk sineması konusunda inanılmaz bir cehalet var. Ayrıca geniş boyutlu bir apolitizmden de söz edilebilir."
Uğur Vardan ise Evren'e katılmıyor bunun bir karakter ve tercih meselesi olduğuna vurgu yapıyor: "Bunu yapanlar sadece genç kuşak değil. Ben de dışardakiler ne yazmış diye merak ediyor, göz atıyorum. Bence bu işte
asıl turnusol kâğıdı görevini Türk filmleri görüyor. Birikim, ahbap çavuş ilişkileri, ince hesaplar işte o zaman dökülüyor sayfalara." (Radikal)

Hiç yorum yok: