Cuma

İZMİT'TE KÜLTÜR-SANAT...

İŞT'TE ''BİR ŞEHNAZ OYUN'', İSLİ SİSLİ PİS PUSLU'', ''ROBİNSON DANS ÖĞRENİYOR'', ''INISHMORELU YÜZBAŞI'' VE ''MURTAZA'' ADLI OYUNLAR SAHNELENİYOR

İzmit Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda (İŞT) bu hafta ''Bir Şehnaz Oyun, ''İsli Sisli Pis Puslu'', Robinson Dans Öğreniyor'', Inishmorelu Yüzbaşı'' ve ''Murtaza'' adlı oyunlar sahneleniyor.

Turgut Özakman'ın yazdığı ve Yücel Erten'in yönettiği ''Bir Şehnaz Oyun''da Funda İlhan, Serhat Tutumluer, Engin Benli, Mehmet Serimer ve Aydın Sigalı rol alıyor. Oyun, Pazar gününe kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Gençlik müzikali ''İsli Sisli Pis Puslu'' ve ''Robinson Dans Öğreniyor'' adlı çocuk oyunu, 8 Şubat Pazar günü sahnelenecek.

Volker Ludwig ile Reiner Lücker'in yazdığı, Yücel Erten'in çevirisini yaptığı ''İsli Sisli Pis Puslu'' adlı oyunu A. Yaşar Özveri yönetti. Çevre sorunlarını, çocuk kitapları yazan komşuları ile çözmeye çalışan iki çocuğun öyküsünün anlatıldığı oyunda, Betül Çobanoğlu, Serhat Tutumluer, Funda İlhan, Mehmet Çevik ve Yaşar Özveri başlıca rolleri paylaşıyor.

Aynı gün sahnelenecek ''Robinson Dans Öğreniyor'' adlı çocuk oyununda ise uzun süredir bir adada kendi yaptığı kuklası ve kuşlarla yaşayan Robinson'un Cuma'yı tanıması ile renklenen dans ve müzik dolu öyküsü anlatılıyor.

İŞT'te, Kent Oyuncuları'nın sahnelediği ''Inishmorelu Yüzbaşı'' 10-11 Şubat'ta, Orhan Kemal'in ''Murtaza'' adlı oyunu ise 12-13-14 Şubat'ta izlenebilecek

kaynak: anadolu ajansı

Hiç yorum yok: