Pazartesi

'ALTIN AYI'YI KAZANAN YÖNETMEN, FATİH AKIN: "FİLMİM YEŞİLÇAM SİNEMASINDAN İZLER TAŞIYOR"

'Gegen Die Wand / Duvara Karşı' adlı filmi ile 54. Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı Ödülü'nü kazanan Fatih Akın, NTV'yle yaptığı telefon röportajında büyük bir kısmı İstanbul'da çekilen filminin Yeşilçam sinemasından izler taşıdığını söyledi.

Hem Alman, hem de Türk sinemasının en yetenekli yönetmelerinden biri olarak gösterilen Hamburg doğumlu yönetmenle ilgili Kültür Bakanı Christina Weiss da şunları söyledi: 'Fatih Akın'ın başarısını kutluyorum. Hikayesi çok güncel ve hepimizi ilgilendiriyor. Muhteşem oyuncuları ile derin, dini ve toplumsal boyutlarda bir melodram yapmayı başarmış.'

Festivalde yarışan 22 filmi geride bırakan 'Duvara Karşı' 22 Nisan'da Almanya'da vizyona girecek. Ödülü 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle eşine armağan eden Akın, düzenlediği basın toplantısında 'Boğaziçi köprüsü gibi bizler de bir çeşit sanatçı köprüsüyüz. Bu ödülle iki ülkeyi birden sevindirdiğim için mutluyum. Türkiye, Avrupa'dan sayılmadığı için bu bir Avrupa filmi değil. Ancak umarım bir gün bu da gerçekleşir' dedi. Akın, yakında çevirmeyi planladığı 'Locker und Easy' adlı komedi filmi için ise 'En iyi çalışmam daha henüz beni bekliyor' derken 'Soul Kitchen' adlı komedi filminin de yakında gösterime gireceğini söyledi.
(Akşam)

Hiç yorum yok: