Pazartesi

"MİLYARDER SENARİSTLER"


Milyarder senaristler

Yeni yayın dönemiyle birlikte peşpeşe ekrana gelen yerli dizilerin senaristleri, kazandıkları paralarla oyuncularla yarışır oldu. Mahinur Ergun bölüm başı 10 milyarlık kazancıyla en çok kazanan senarist olurken, diğer senaristlerin haftalık kazancı 3-9 milyar arasında değişiyor.

Kadın senaristler ağırlıkta

Yerli diziler oyuncular kadar senaryo yazarları açısından da büyük bir pazara dönüştü. Peşpeşe ekrana gelen dizilerin senaryo yazarları, haftalık 3 ile 10 milyar arasında değişen kazançlarıyla ünlü oyuncularla yarışır hale geldi. Bu yıl senaryo piyasasında en çok kazanan ise geçtiğimiz yıl Asmalı Konak’ı Meral Okay’la birlikte yazan Mahinur Ergun oldu. Ergun, Özcan Deniz’in oynadığı Haziran Gecesi’nin bölümünü 10 milyar liraya yazarken, diğer dizisi Kampüsistan’dan ise bölüm başına 7 milyar lira kazanıyor.

Yapımdan pay alan da var

En çok kazanan senaristler listesinde kadın yazarlar ağırlık kazanırken, Birol Güven, Raci Şaşmaz, Gani Müjde gibi yazarlar ya yapımcı oldukları ya da yapımdan pay aldıkları için listede yer almadılar. Çocuklar Duymasın, Kurtlar Vadisi, Ekmek Teknesi, Hayat Bilgisi gibi çok izlenen yapımları yazan bu üç senaristin geliri bölüm başına 10 milyarın üzerine çıkıyor. Yeni sezonla birlikte iki haneli milyarlar kazanmaya başlayan senaristler, böylece dizilerinden rol verdikleri oyuncularla yarışır hale geldiler.

Ece Uslu sürprizi

Bu yıl en çok kazanan oyuncu bölüm başı 40 milyar lirayla Özcan Deniz olurken, Emret Bakanım’da rol alan Haluk Bilginer ikinci sıraya yerleşti. Kadın oyuncular içinde bu yılın sürprizini ise Ece Uslu yaptı. Uslu, Aşkımızda Ölüm Var dizisinden aldığı bölüm başı 30 milyar lirayla rol arkadaşı Oktay Kaynarca’yı da geride bıraktı. Bu rakamlar dizi maliyetlerine de yansıyor. Mahinur Ergun’a 10, Özcan Deniz’e 40 milyar verilen Haziran Gecesi, bölüm başı 175 milyarlık maliyetiyle sezonun en pahalı dizisi oldu.

Senaristler top 10

Mahinur Ergun 17 milyar

(Haziran Gecesi, Kampüsistan)

Nuran Devres 16 milyar

(Melekler Adası, Sahra)

Tayfun Güneyer 14 milyar

(Dayı, Ağa)

Gamze Özer 13 milyar

(Bütün Çocuklarım,

Sihirli Annem, Kınalı Kar)

Meral Okay 8 milyar

(İstanbul Şahidimdir)

Gaye Boralıoğlu 7 milyar

(Bir İstanbul Masalı)

Gülse Birsel 5 milyar

(Avrupa Yakası)

Ahmet Yurdakul 4 milyar

(Gurbet Kadını)

Ayfer Tunç 4 milyar

(Aliye)

Uğur Yağcıoğlu 3 milyar

(Omuz Omuza)

Oyuncular top 10

Özcan Deniz 40 milyar

Haluk Bilginer 35 milyar

Mehmet Aslantuğ 30 milyar

Ece Uslu 30 milyar

Kadir İnanır 25 milyar

Nurgül Yeşilçay 25 milyar

Oktay Kaynarca 20 milyar

Berna Laçin 15 milyar

İpek Tuzcuoğlu 12 milyar

Yavuz Bingöl 12 milyar

yazı-haber:Cengiz SEMERCİOĞLU/hürriyet
***
SENARİST.TK NOTLARI

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Birisi de sinema için senaryo yazanların ne kadar aldıklarını açıklasa çok büyük yardımı dokunmuş olur.

Adsız dedi ki...

orda encok almayı hakeden mehmet aslantuğ olmasına rağmen özcan deniz gibi bi yeteneksiz alıyo bu nasıl sanata hizmet anlamıyorum adam playback yapıyo fgerçek sesini kullanmıyo başkalarından aldığı bakışlarla mimik hareketleri kullanıyo ve bu adam tamamen yalancı bi portre ile 40 milyar alıyo.helal olsun ama butür insanlar kalıcı değil gündemde olmaya calışan medya şaklabanı insanlardır.o karizmasıyla o aşk anlatan baygın derin bakışlarıyla(dünyada çok azdır sadece bakışlarla bi şeyler ifade eden insan)o yakışıkllığıyla o mükemmel buğulu davudi sesiyle vede tonlamasıyla adeta kelimelere ruh veriyor.kelimelere ruh veren adam mehmet aslantuğ bu adam bi ekol daha fazlasını hakediyo.türk kamu oyu zaten beyaz inci ödül töreninde mehmet aslantuğuy tercih etti zaten .o medya şaklabanını aday bile yapmadı

Adsız dedi ki...

ben cem yılmaz goruşseydım ona bi sinema yollayacak tım ama ev adresi yok....sinema mı yollayacaktım tam komedi fırtınası ama ben konuşmak veya yazışmak isyen olursa ozellıkle senarıstler e seslenıyorum beni bu adresten alın burcyengec_yengec@hotmail.com

berat dedi ki...

senaristler bana bu adresten ulaşabilirler senarist_berat@hotmail.com

berat dedi ki...

senaristler bana bu adresten ulaşabilirler senarist_berat@hotmail.com