Salı

FERHAN ŞENSOY, SENARYOSUNU YAZDIĞI ‘PARDON’ ADLI FİLMİN TANITIMINI YAPTI!

Ünlü tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy'un yazdığı ve başrolünde yer aldığı, eski eşinin oğlu Mert Baykal'ın da yönetmenliğini üstlendiği ''Pardon'' adlı filmin çekimlerine 8 Haziran'da başlanacak. Şensoy, filmin yapımcılığını üstlenen Sinan Çetin'e ait Plato Film Stüdyoları'ndaki basın toplantısında, eski eşinin oğluyla çalışmasının kendisini etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine, bu filmdeki ilişkilerinin profesyonelce olacağını söyledi.
''Buradaki ilişkimiz baba-oğul ilişkisi değil. Burada hepimiz
yönetmene teslim olmak zorundayız'' diyen Şensoy, Ortaoyuncular tiyatro ekibinin pek çok oyuncusunun rol aldığı filmde, izleyicilerin kendi tiyatrolarıyla aynı üslupta bir film göreceklerini kaydetti.

Dramatik öğeler olmakla birlikte komedi türündeki filmin,yanlışlıkla 6 yıl hapis yatan bir adamı anlattığını ifade eden Şensoy,
''Bu film Mert'in ilk yönetmenlik tecrübesi. Benim de sinemada ilk
senaryom. Film, alışılmış bir Ortaoyuncular komedisi olacak. Onun için ben iyi bir film olacağını biliyorum'' diye konuştu.

İYİ OYUNCULUK

Şensoy, filmde medyatik isimlere yer verilmediğine dikkati çeken bir basın mensubuna da ''Bu film iyi oyuncularla çekilen bir film. Biz medyatiklik aramıyoruz, iyi oyunculuk arıyoruz'' yanıtını verdi.

Mert Baykal da ilk filminde tecrübeli bir ekibe yönetmenlik yapacak olmasının kendisini bir ölçüde tedirgin ettiğini dile getirerek, ''Sette eleştiri alsam da bunların filme daha iyi yansıyacağına ve böyle tecrübeli bir ekibe yönetmenlik yapmanın benim beslenmeme neden olacağına inanıyorum. Tedirginliğimi ben kendim için
avantaja çevirmek istiyorum'' diye konuştu.

Senaryonun çok iyi olduğunu ve ortaya güzel bir film çıkacağına inandığını vurgulayan Baykal, filmin çekimlerinin 8 Haziran'da başlayacağını ve sonbahardaki yeni sinema sezonunda gösterime gireceğini sözlerine ekledi.

Sinan Çetin'in ''Tramvay'' ve ''Okul'' filmlerinin ardından, ilk sinema filmini çekecek yönetmenlere destek anlamındaki üçüncü projesi olacak ''Pardon'' adlı filmde, Ferhan Şensoy, Zeki Alasya, Bülent Kayabaş, Rasim Öztekin ve Ortaoyuncular ekibinden çok sayıda ismin yanı sıra Hülya Avşar da konuk oyuncu olarak bulunacak.
(Haberturk)

3 yorum:

xxx dedi ki...

BU HABERLE İLGİLİ NASIL YORUM YAPMAK İSTİYORSANIZ...
1.Haberin altındaki "Post a Comment" yazısına tıklayın.
2. Açılan sayfada username ve password soran kısma aldanmayın; Kocaman sign up yazan butonun altındaki küçücük Or Post Anonymously yazısına tıklayın.
3.Açılan sayfada yorumunuz yazın ve pupblish your comment butonuna tıklayın. Yorumunz anında yayınlansın

Adsız dedi ki...

Bir filmi sabırsızlıkla beklemeyi özlemişiz...
Ferhan Şensoy'un kendi yazdıgı ilk sinema senaryosu bu olacak galiba...Üstadın neler yazdıgını düşünmeye çalışmak bile tuhaf bir düşünce lezzeti veriyor insana:))

Bu arada şensoyun oynadıgı, Tayfun güneyerin yazıp yönettiği Şans Kapıyı Kırınca ne zaman vizyona gireçek...bilen var mı acaba...

Adsız dedi ki...

o da tutmaz, bu da tutmaz,
bu yol hiç tutmaz!!!