Perşembe

ZERDA'YA ÇİFTE FİNAL YAZIP ÇEKTİLER

"Zerda" masalının sonu için iki ayrı final bölümü hazırlandı. İlkini bu akşam, ikincisini ise 3 Haziran'da atv ekranlarında izleyeceğiz.

İki sezondur pek çok izleyiciyi atv ekranlarına bağlayan "Zerda" dizisinde yolun sonuna yaklaşılırken, herkes bu büyülü masalın sonunun nasıl noktalanacağını merak ediyor. Aşk, entrika ve ölümün iç içe geçtiği dizinin finali için yapım ve senaryo ekibi günlerdir kafa patlatıyordu. Sonunda hem beklentileri karşılayacak hem de öykünün dramatik kurgusuna "ihanet etmeyecek" iki ayrı final bölümü çekilmesinde karar kılındı. Bu sürpriz gelişmelerle dolu iki ayrı finalden ilkini bu akşam 19.50'de, diğerini ise 3 Haziran Perşembe akşamı aynı saatte atv ekranlarında izleyeceğiz. Bu akşam "Zerda" tiryakilerini mutluluk, hüzün ve şaşkınlığın birbiriyle harman olacağı müthiş bir bölüm bekliyor. Peki bu müthiş finallerin ilkinde, neler olacak? İşte büyüyü ve sürprizleri bozmadan, kısa ipuçları: Bir efsanenin sonuna yaklaşırken "Zerda"da işler iyice karmaşıklaşıyor. Konaktan, Sultan'dan, cehennem azabı içindeki yaşamdan kaçan Akgül ve kızı Gülbahar, Hamit'le birlikte bilinmedik bir geleceğe doğru ilerliyorlar. Ablasının da yardımıyla hapishaneye değil, akıl hastanesine gönderilen Alp, kaçma planları yapıyor. Ve yüz yıllık Eroğlu Konağı'nda yaprak dökümü başlıyor... Sultan Ana'yı herkes birer birer terk ediyor. Öte yandan Zerda ve Devran sonunda bütün engelleri aşmış olmanın, kavuşmuş olmanın mutluluğu içinde düğüne hazırlanıyor. Peki nikah masasında onları neler bekliyor? Zerda ve Devran mutlu olabilecekler mi? Yoksa mutluluğa çeyrek kala başlarına bir kabus mu çökecek? Bu soruların yanıtları için bu akşam tüm randevuları iptal edip, burnumuzu ekrana yapıştırmamız gerekecek!

ŞAHİN AĞA'NIN DÖNÜŞÜ
Müthiş finallerin en çarpıcı tarafı ise yaşamını yitiren Şahin Ağa'nın finalde yeniden Zerda'nın yanında belirecek olması. Peki bu birliktelik nasıl gerçekleşecek? Mucizeler, insanların hayatlarına hükmedebilir mi? Yoksa "sonsuz aşk" denilen şey gerçekten de var mı? Zerda, Devran, Şahin Ağa üçgeninin orta yerinde gezinen olgu, aşktan öte bir anlam içeriyor mu? Bunlar da final bölümleri süresince "Zerda" tutkunlarının yanıtını bulacakları sorular arasında yer alıyor.

MUTLU SON İSTENİYOR
Final bölümleri için yeniden Ece Uslu ile kamera karşısına geçen Yavuz Bingöl ise çekimler sırasında müthiş bir nostalji yaşadı. "Şahin Ağa "nın geri dönmesi, hem Bingöl'ü hem de oyuncu arkadaşlarıyla birlikte set ekibini tarifsiz duygulara sürükledi. Bu arada dizinin finali için yapılan SMS anketine de büyük bir katılım gerçekleşti. Ankete katılan izleyicilerden yüzde 80'lik bir bölümü, dizinin mutlu sonla noktalanması yönünde görüş bildirdi. Ekran başındaki izleyicilerine iki sezondur pek çok 'ilk'i yaşatan Zerda, "çifte finalli ilk yerli dizi" olarak bir başka ilk'e daha imza attı.
YÜKSEL AYTUĞ/SABAH
***
ZERDA'NIN SENARİSTLERİ;
dizinin senaryolarını Gaye Boralıoğlu, Neşe Şen, Neşe Çeyiz ve Sertaç Ergin yazıyor.
öyküsü Senay ÜlkÜ' ye ait

Hiç yorum yok: