Salı

YÖNETİCİLER AÇIKLIYOR; HANGİ DİZİ NEDEN YAYINDAN KALDIRILDI?

Zaman Gazetesi'nin televizyon sayfasında yayınlanan bir haber konuya daha da açıklık getiriyor. Haberde sektör temsilcilerinin görüşlerine yer verilmiş.

Dizilerin yayından kaldırılmasını tamamen ‘doğal’ nedenlere bağlayan televizyon yetkilileri, ayakta kalmak için bunun gerekli olduğunu savunuyor. Show TV’den Halkla ilişkiler Müdürü Özlem Tangut’a göre bir dizi reyting sıralamasında alt seviyelerden kurtulamıyorsa yayına devam etmesinin yayıncı kuruluşa yapılacak en büyük haksızlık olacağını düşünüyor.

Bu yüzden bu kanalda gösterilen ‘Altın Kafes’ isimli yerli dizi de bugünlerde yayından kalkmak üzere; çünkü dizinin aldığı reklam, bütçesini karşılamıyor. Kanal D Dramalar Müdürü Özlem Taşpınar ise reytinglerin her şeyin önüne geçtiğini, reklamverenlerin oyuncuların kariyerinden ve kimliğinden çok, yayınlanan dizinin izlenme oranına baktığını belirtiyor. Hayalet, Sultan Makamı, Evli ve Çocuklu gibi dizilerin yayından kaldırılmaları konusunda ise Taşpınar özellikle Hayalet’in 6 bölüm yayında kaldığını; ancak bir türlü kendini toparlayamadığını dile getiriyor.

TGRT Yayın Yönetmeni Sait Eken’e göre ise yerli yapımlar diğer programlara göre daha fazla bütçe gerektiriyor. Eken, ortalama bir dizinin bölümbaşı maliyetinin 70 milyar ile 100 milyar lira arasında olduğunu söylüyor. Bu durumda reyting almayan bir dizinin yayına devam etmesi ise kanal için intihar anlamına geliyor!..

Hiç yorum yok: