Salı

YILMAZ ERDOGAN HEM SENARYOYU YAZMIŞ HEM İLK KEZ REKLAM YÖNETMİŞ


Vizontele’, ‘Vizontele Tuuba’, ‘Neredesin Firuze’ filmlerindeki rolleriyle son dönemlerde Türk sinemasının en aranılan yüzlerinden biri haline gelen Demet Akbağ, artık reklam kuşağında ekrana geliyor. Aytaç firmasıyla raklam anlaşması yapan sanatçı, BKM Film’in yapımcılığını üstlendiği bu reklamda titiz bir okul aile birliği başkanını canlandırıyor. Yine iş ortağı ve yakın dostu Yılmaz Erdoğan’la çalışan Akbağ’ın, bir dönem ‘Neredesin Firuze’ filminde oynadığı için arasının açıldığı iddia edilen Erdoğan’a laf söyletmediği de dikkatlerden kaçmıyor. Akbağ, Zeki Alasya’nın ‘İnsan bir anda havalanmamalı. Vizontele Tuuba ilk film kadar ilgi görmedi. 2 milyona biletleri satılıyor, hatta gelenlere para teklif ediliyormuş’ sözleriyle Yılmaz Erdoğan’ı hedef almasıyla ilgili olarak şunları söylüyor: ‘Zeki Alasya’nın Yılmaz Erdoğan’ı ne kadar takdir ettiğini biliyorum. Bunu kendi ağzından duymuştum, şaşırdım. Belki filmi beğenmemiştir. Kimi sinemacılar eleştiriyor. Kimi niye bizim aklımıza gelmedi diyor. En azından korsanı engelledik... Birinci filmi geçmek için ikinci filmin biletlerini 2 milyona satıyorlarmış sözüne gelince... Her şey olabilir. Çok kişi seyretsin, ucuz seyretsin. Zaten film vizyondan kalkmıştır. Evde duracağına insanlar seyretsin. Hem de az da olsa kar edilmesi kötü bir şey değil. Vizontele kendiyle yarıştı ikinci senesinde. Ayrıca bunu bu tarz bir yarış olarak görmenin bir manası yok. Çünkü her filmin bir başka yapımcıya, başka bir film ekibine olumlu etkileri vardır. Tam seyirciyi Türk sinemasıyla barıştırmışken, araya nifak sokmanın alemi yok...’

Onun da gelecek kaygısı var

Demet Akbağ, konuşması sırasında halkın büyük çoğunluğu gibi gelecek kaygısı taşıdığını da ifade etti. Reklam ve televizyon dizilerinin tiyatrodan daha çok kazandırdığını belirten sanatçı, ‘Televizyon dizileri ve reklamlar tiyatroya oranla çok daha ciddi paralar kazandırıyor. Gerçi Türkiye’nin ekonomik şartlarını düşünecek olursak onlar da o kadar büyük paralar sayılmaz. Eskiden belki bu söyleniyordu. Şimdi bütün oyuncuların geçim kaynağı televizyon dizileri... Kriz Türkiye’deki herkesi etkiledi, doğal olarak bizi de... Ben de oğlum olduğu için artık ileriye dönük yatırım yapmaya çabalıyorum. Hiçbir şey garanti değil. Şöyle söyleyeyim; daha çalışmam lazım. Sadece bir oyunla ya da sadece bir sezon diziyle hayatınız garanti altına alınmıyor. Hollywood starları gibi bir film yaptık, malikane aldık olmuyor. Anlayacağınız gelecek kaygım var’ dedi.

Erdoğan’ın ilk reklamı

Yılmaz Erdoğan, Aytaç firmasının yeni reklamlarına senaryo yazarı ve yönetmen olarak imza attı. Bu proje, daha önce reklam filmleri yapmamış olan Erdoğan için de bir ilk... Demet Akbağ, bu son proje hakkında ‘BKM’nin ilk reklam filmi. Yılmaz’ın da ilk reklam filmi yönetmenliği... Bana kalırsa çok da güzel oldu’ dedi.
(Hürriyet)

Hiç yorum yok: