Perşembe

SENARİST-YAZAR VEDAT TÜRKALİ'NİN 85. YAŞI BUGÜN KUTLANIYOR


Akın Birdal öncülüğündeki aydınların ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu bir grup, Türkiye Yazarlar Sendikası, Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Sinema Emekçileri Sendikası gibi kurumların da desteğini alarak '1 Mayıs'tan 1 Mayıs'a Vedat Türkali Yılı ilan etti.
İlk kutlama, bugün Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek. 'Dostları Vedat Türkali'nin 85. Yaş Gününü Selamlıyor Gecesi' başlığı altında düzenlenen geceyi Arsen Gürzap ve Can Gürzap birlikte sunacak. Saydam gösterisinin ve şiir dinletisinin yapılacağı gecede Onur Akın bir konser verecek. Düzenleme Kurulu, Vedat Türkali'ye armağan kitabı, A'dan Z'ye Vedat Türkali Sözlüğü ve fotoğraf albümü yayımlamak, sergiler açmak, konferanslar, film haftaları, imza günleri düzenlemeyi planlıyor.
Sevenlerinin böyle bir girişimin altına imza atması ve ilk olarak da Türkali'yi seçmelerinin nedeni, yazarın hayatı boyunca verdiği mücadelede gizli. Siyasi tavır olarak ezilenlerin yanında olması, öğretmen olarak birçok beyne aydınlığın tohumlarını serpiştirmesi, sanatın çeşitli alanlarında verdiği ürünlerde Türkiye'nin sorunlarını dillendirmesi, Türkiye'nin yakın tarihine ilişkin tanıklığı kaleme alması ve bütün bunları bir 85 yıla sığdırırken doğru bildiği yoldan şaşmaması. Şimdi edebiyatın ve Türk solunun çınarının değeri tekrar hatırlatılmak isteniyor, unutulan değerler anısına.
Tel: 0212 512 94 67

Hiç yorum yok: