Çarşamba

SADRİ ALIŞIK ÖDÜLLERİNİ KİMLER ALDI?


Sadri Alışık ödüllendirdi
“9. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri” sahiplerini buldu. “Neredesin Firuze” adlı filmindeki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü Demet Akbağ, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü ise yine aynı filmle Haluk Bilginer aldı.
Beşiktaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve sunuculuğunu Kerem Alışık, Halit Kıvanç ve Okan Bayülgen’in üstlendiği gecede, Sadri Alışık’ın oynadığı filmlerden bazı bölümler gösterildi. Daha sonra geçilen ödül töreninde, Sinema dalında “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne “Neredesin Firuze” adlı filmindeki rolüyle Demet Akbağ layık görüldü. Akbağ, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, Sadri Alışık’ın çocukluk ve ilk gençliğinin ustası olduğunu belirterek, “Olgunluk çağımda da keşke ustam olabilseydi” dedi.

“En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü ise “Neredesin Firuze” filmindeki rolüyle Haluk Bilginer, Türk Sineması’nın “Sultanı” Türkan Şoray’ın elinden aldı. “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü “İnşaat” filmindeki rolüyle Yeşim Büber, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü “Karşılaşma” filmindeki rolüyle Çetin Tekindor, “Jüri Özel Ödülü”nü ise “O şimdi Asker” filmindeki oyunculuğuyla Mehmet Günsur aldı. “Onur Ödülü”ne layık görülen Suna Pekuysal ise rahatsızlığı sebebiyle törene katılamadı. Tiyatro dalında da bir çok oyuncuya ödül verildi. Tören; Ahmet Özhan ve Nilüfer’in verdiği konserle noktalandı. Ödül törenine 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, Sadri Alışık’ın eşi Çolpan İlhan ve Aydan Şener ile tiyatro ve sinema dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Hiç yorum yok: