Perşembe

KODAK-ANTRAKT KISA FİLM SENARYO YARIŞMASINI BELMA BAŞ KAZANDI!

2. Kısa Metrajlı Film Senaryosu’nun galibi Belma Baş oldu

Senaryoda ‘poyraz’ esecek

Kodak ve Antrakt Sinema Dergisi tarafından düzenlenen 2. Kısa Metrajlı Film Senaryosu yarışmasının galibi Belma Baş’ın “Poyraz” isimli senaryosu oldu.
Sinema sektörüne yeni senaryolar ve senaristler kazandırmak amacıyla iki yılda bir düzenlenen Kodak-Antrakt Kısa Metrajlı Film Senaryosu Yarışması’na bu sene 147 eser katıldı.
Semir Aslanyürek, Sema Fener, Tuna Erdem, Zeynep Özbatur, Yelda Kaymaçı Reynaud, Özgür Şeyben ve Deniz Yavuz’dan oluşan jüri tarafından değerlendirilen senaryolar arasından seçilen Belma Baş’ın “Poyraz” isimli senaryosu, yalın bir anlatım ve etkili sinema dilinin yanı sıra senaryo yazım formatına uygunluğu açısından da başarılı bulunması nedeniyle 7 kişilik jürinin oybirliğiyle ödülü almaya hak kazandı.
Anne-babası ve büyükannesiyle bir köy evinde yaşayan küçük çocuğun gözünden ölüm ve yaşam üzerine bir öykü anlatan Poyraz isimli senaryonun yazarı Belma Baş, 1.000 USD tutarındaki para ödülünün yanı sıra, filminin yapımını da Kodak ve Antrakt’ın desteğiyle gerçekleştirecek.
Ön elemeyi geçen eserler arasından Yılmaz Biçer’in “Torba” isimli eseri ise yarışmanın düzenleyici firması Kodak tarafından özel ödüle değer görüldü. Belma Baş ödülünü Antrakt dergisinde düzenlenen bir törenle aldı. Törene jüri üyeleri Sema Fener, Yelda Reynaud, Zeynep Özbatur ve Deniz Yavuz katıldılar.
***

Poyraz isimli senaryonun yazarı Belma Baş

1992 yılında İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Belma Baş, TÜRSAK Vakfı’nda çalıştı. SESAM bünyesinde Türk Sineması’nın yurtdışı tanıtımını yürüten TÜRKFİLM departmanında Dış İlişkiler Koordinatörü olarak görev aldı. 1998-2000 yılları arasında NTV televizyonunda serbest metin yazarı olarak çalıştı. 2000 yılından beri National Geographic Türkiye’nin çevirmen kadrosunda görev yapmakta olan Belma Baş, on yılı aşkın süredir bir çok gazete ve dergi için yaptığı çevirilerin yanı sıra Jonathan Lethem, Orson Welles, Richard Brautigan gibi yazarların yapıtlarını da Türkçe’ye kazandırdı. Poyraz, Belma Baş’ın ilk senaryo çalışması.
(Milli Gazete)

Hiç yorum yok: