Perşembe

FARUK BAYHAN:"VE DOĞRU SENARYOYU BULMAK EN ÖNEMLİ ŞEYDİR"


Med Yapım'da ne tür projelere imza atacaksınız?
Dramalara ağırlık vermeyi düşünüyorum. Zaten Med Yapım stüdyo programları ve sitcom'larda çok başarılı. Yurt dışından getirmek istediğim birkaç format var. Ama bunları konuşmak için daha çok erken.

- Kimlerle çalışacaksınız peki?
Hülya Avşar'la çalışmak da her zaman zevkdir, çok disiplinlidir. Ama artık başka yüzler de bulmak gerekiyor. Aynı isimleri ekranda 4-5 projede birden görmek hoş değil.

- Şu an ekranlarda başarılı bulduğunuz ve özellikle izlemeyi tercih ettiğiniz diziler hangileri?
Dört büyük kanalda 30 dizi yayınlanıyor. Bana göre ulusal bir kanal 4 veya 5 dizi yayınlamalı. Bu dizilerin zaten 15'i çok birbirine benziyor. Dizi furyası daha ne kadar devam edecek, bilmiyorum. Çocuklar Duymasın, Avrupa Yakası, Ekmek Teknesi, Kurtlar Vadisi, Kınalı Kar, Melekler Adası, Zerda ve Bir istanbul Masalı en çok izlenen diziler. Bunların arasında merakla ve beğenerek izlediklerim ise, Kurtlar Vadisi, Bir İstanbul Masalı, En Son Babalar Duyar, Avrupa Yakası. Ama bu sene bir kanalın lokomotifi olabilecek nitelikte bir dizi yok. Çünkü çok fazla dizi var. Oyuncu, yönetmen, senaryo birden fazla projeye dağılınca kaliteli gruplar bir araya gelemiyor. Doğru ekibi kurmak ve doğru senaryoyu bulmak en önemli şeydir.
Neslihan AKDAŞ-HAFTALIK

Hiç yorum yok: