Cuma

ŞENER ŞEN:" SENARYO TUHAF BİR ŞEY. NASIL YAZILDIĞI SIR DEĞİL AMA KİMSE YAPAMIYOR"


Şener Şen: Ne yapayım, beni yine Yavuz heyecanlandırdı

Turgul aranızda bir sadakat ilişkisi olduğunu söylüyor...

Aslında sekiz yıl boyunca birçok senaryo okudum. Ama ne yapalım ki yine beni heyecanlandıran tek senaryo Yavuz'dan geldi. Doğal olarak bir sadakat da var tabii. Birbirimizi etkilemekten ziyade hayata aynı bakıyoruz. En önemlisi ise sinemadan ne anladığımız. Burada buluşuyoruz çünkü.

Peki bu senaryoda sizi etkileyen ne?

Senaryo tuhaf bir şey. Nasıl yazıldığı sır değil ama kimse yapamıyor. Bu filme gelirsek en azından ne dediği anlaşılıyor. Yeni arayış ya da kafa karıştıran bir şey yok. Bazı yönetmenler kendi kafa karışıklıklarını ortaya koyup film diye sunuyorlar. Kimse de 'entelektüelliğimize zeval gelir, çok derin manalar içeriyordur' diye korkudan bir şey söylemiyor.

Turgul ile olan filmlerinizle hep bir eski-yeni çatışması hissediliyor...

Son dönemlerde herkese aynı bir düşünce empoze ediliyor. Para her şeyin önünde. Para için yapılan her şey, ahlaksızlıklar bile saygıyla karşılanıyor. O zaman bizim anlattığımız duygular tuhaf geliyor. Bireylere derinlere bastırdığı, ittiği duyguları hatırlatıyor.

STAR OLMAYI UNUTMUŞUM

Film Doğu'da da çekilecek değil mi?

Zaten film karakterin Doğu'daki son günüyle başlıyor. Ama dağlar, doğa güzel diye değil hikaye gerektiriyor diye Doğu'ya da gidiliyor. Elbette karakterde halkın içinden çıkan bir felsefenin ve bilgeliğin yansıması da var.

Sekiz yıldır ortalarda görünmüyordunuz. Unutulmaktan çekindiğiniz oldu mu hiç?

Haklısınız. Yok da olabilirim çünkü çok acımasız bir düzen var. Ama böyle bir kaygım yok. Mesela star olmayı unutmuşum. Elbette bu işin esprisi gerçek olan star gibi yaşamadığım. Çünkü starlığın belli davranış biçimleri var. Mesela dört koruma belirir ve 'geliyor' der. Ama korumalar olmasa da yürünebilir. Böyle davranışların beni zedeleyeceğini düşünüyorum.

Merak edilen sorulardan biri de yeni filmin 'Eşkiya'nın başarısını ulaşıp ulaşamayacağı.

Bu, Türk güreşçinin 'İnşallah Rus'u yeneceğim demesi' gibi bir şey. Zaten 'Her şeyi duman edeceğiz' gibi bir hedef nasıl konulabilir? Üstelik 'Eşkiya'yı çekerken de başarıyı hesaplamamıştık.
Efnan ATMACA-efnan.atmaca@aksam.com.tr

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Şener şen gibi bir oyuncunun agızından başlıktaki cumleleri duymak çok hoş.vecize gibi zaman zaman kullanmayı düşünüyorum bu sözleri.
ve şener şeni tebrik ediyorum çok orjinal bir tespit