Perşembe

ALİ ÖZGENTÜRK'ÜN YENİ FİLMİ AGATHA CHRISTIE'DEN ESİNLENME...




Agatha Christie’nin Pera Palas Oteli’nde yazdığı ‘Orient Ekspres’te Cinayet’ eseri, yönetmen Ali Özgentürk’e yeni filmi ‘Zaman’ için ilham kaynağı oldu.


Polisiye roman türünün büyük ustası Agatha Christie’nin yaşamında önemli bir yeri olan ve ‘Orient Ekspres’te Cinayet’ eserini de orada yazdığı bilinen Pera Palas Oteli, bir kez daha beyaz perdeye yansıyor. ‘Zaman’ adlı sinema filminin konusu, Christie’nin bu otelde işlenen bir cinayeti ele alan romanını çağrıştırıyor.

Haziranda başlıyor

Ali Özgentürk’ün yönetmenliğini üstlendiği filmde, başrolleri Hülya Avşar, Oktay Kaynarca, Halil Ergün ve ‘Duvara Karşı’ filmi ile Alman film ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu adayı olan Birol Ünel’in paylaşacağı açıklandı. 1 Haziran’da başlayacak çekimlerin, 30 Temmuz’da tamamlanması planlanıyor.

3 dönemde geçiyor

20’li yaşlarında olan dört gencin Pera Palas’ta yaşadıkları ve büyük aşkları ile başlayacak film, aynı grubun 25 yıl sonra yine aynı adreste buluşmaları ve içlerinden birinin esrarengiz bir cinayete kurban gitmesiyle devam edecek. Film, 50’ler, 80’ler ve günümüz olmak üzere üç ayrı dönemde geçecek
Demirhan HARARLI/HÜRRİYET/KELEBEK

Hiç yorum yok: