Perşembe

MARADONA KOMAYA GİRMEDEN ÖNCE BİR SENARİSTLE 10 SAAT GÖRÜŞMÜŞ...


11 gün önce kalp ve solunum yetmezliği teşhisiyle hastaneye kaldırılan ve ilk kez dün ayağa kalkabilen Arjantinli futbolcu Diego Armando Maradona'nın yaşamı beyazperdeye aktarılıyor. Futbola Boca Juniors takımında başlayan Maradona 1981'de rekor bir ücretle Barcelona'ya tranfer oldu. Özellikle Arjantin'in kupayı kazandığı 1986'da Dünya Şampiyonası'nda İngiltere'ye eliyle attığı gol için söylediği 'Tanrının eli' sözleri hafızalardan silinmeyen futbolcuyu sinemada Latin kökenli bir oyuncu canlandıracak.

Futboldaki başarısının yanı sıra kokain bağımlılığı, fırtınalı hayatıyla da gündeme gelen Maradona yüzyılın futbocusu unvanını Pele'yle paylaştığında 'Kendi bedenime karşı saygısız olsam da işime devamlı saygılıydım; bu yüzden dünyanın en iyisi benim' demişti.

İtalyan Sorpasso Grubu'nun yapımcılığını üstlendiği filmde futbolcunun kalbinden ilk rahatsızlandığı 2000 yılından bugüne yaşadıkları konu edilecek. Marco Rissi'nin yönetmenliğini üstleneceği film için Maradona hastaneye kaldırılmadan önce senaryo yazarlarıyla 10 saati aşkın süren bir röportaj yapmıştı.

Hiç yorum yok: