Cuma

KENAN IŞIK VE DENİZ TÜRKALİ MAHKEMELİK

Geçtiğimiz yıl TRT’de yayınlanan Günahım Neydi Allahım adlı dizi Kenan Işık ve Deniz Türkali’yi karşı karşıya getirdi. Kenan Işık, son dört bölümün ücretini alamadığı gerekçesiyle yapımcı Deniz Türkali’yi mahkemeye verdi.

Kenan Işık’la birlikte Sanem Çelik, Sema Atalay, Yeşim Ceren Bozoğlu’nun rol aldığı geçtiğimiz yıl TRT’de yayınlanan Günahım Neydi Allahım adlı dizi 24 bölüm olarak ekrana gelmişti. 20 bölümün ücretini alan ancak son dört bölümün parasını alamayan Kenan Işık ve dizinin diğer oyuncuları yapımcı firma Delta Film’in sahibi Deniz Türkali’yi mahkemeye verdiler. Kenan Işık, sözleşme şartlarının yerine getirilmemesinden dolayı mahkeme yolunu seçtiklerini ama bu durumdan dolayı rahatsız olduğunu belirtiyor.

Kenan Işık yaşananları, ‘TRT’ye yaptığımız dizinin dört bölüm ücreti TRT’den alındığı halde bizlere ödenmedi. Bu ödemeler yapılmayınca çalışan arkadaşlar hakkını alabilmek için mahkemeye başvurdu. Ben de onlardan biriyim. Aslında bu hoş bir durum değil. Ben asla kendi iş kolumda çalışan insanlarla bu tarz çelişki yaşamak istemem. TRT’ye yapılmış ve TRT’den parası alındığı halde, o filme emeği geçen en küçük bir set işçisinden makyajcısına, rejisörüne, oyuncusuna kadar bu paraların ödenmemiş olması gerçekten emek veren insanlar adına haksız bir durum oluyor’ diyerek açıkladı.

Tek başına olsa böyle bir şeye teşebbüs etmeyecğini söyleyen Kenan Işık, grubu yarı yolda bırakmamak için mahkeme yolunu seçtiğini belirtti. Işık, ‘Bunu emeğe çok saygısı olduğuna inandığım bir prodüktör yapıyor. Aşağı yukarı bu ücretler dört aydır ödenmiyor ve ne zaman ödeneceği de söylenmiyor. Bu tavırlar insanları kırdı açıkçası. Deniz Hanım benim arkadaşım, bu tarz bir şey yaşansın istemezdim. Kanal ödememiş olsa neyse... Böyle bir gerekçe yok ama dört bölümün parası alındığı halde ödenmiyor. Şuna benziyor; ben insanları çalıştırayım, sabah altı da başlasınlar gece yarılarına kadar, sonra onların sırtından kazandığım parayı başka bir şekilde harcayayım. Bunu anlamak mümkün değil’ dedi.

Hiç yorum yok: