Salı

CEM YILMAZ PARİS'TE "TÜRK SİNEMASINI MALZEME ETMİŞ"


Cem Yılmaz, Paris’teki gösterisindeki sözleriyle yeni bir polemik başlatacak: ‘Yabancı bir dizide 10 yıl Lassie diye bir köpek başrolde oynadı. Gerçi bizde de bir ayı oynuyor.’

Kim olduğunu söylemedi

Avrupa turnesi kapsamında 17 günde 13 ülke gezen Cem Yılmaz, cumartesi günü Paris’teki gösterisiyle turnesini tamamladı. Bu gösterisi sırasında Türk sinemasına yönelik eleştirilerini her zamanki esprili üslubuyla izleyiciye aktaran Yılmaz, sinemanın bir yetenek işi olduğunu söyledikten sonra verdiği örnekle herkesi şaşırttı. ‘Yabancı bir dizide 10 yıl Lassie diye bir köpek başrolde oynadı. Yine yabancı bir sinemada bir ayı başroldeydi. Gerçi bizde de bir ayı oynuyor’ diyen Cem Yılmaz, ısrarlara rağmen hangi oyuncuya ‘ayı’ dediğini söylemedi.

Devlet az ilerde sağda

Türk sinemasını son gösterisinde kendine epey malzeme yapan Cem Yılmaz, birçok oyuncuyu da eleştiri bombardımanına tuttu. Şimdiye kadar gösterime girmiş iki filmde rol aldığını belirten stand-up’çı, Türk sinema sektöründe çalışan insanların topu topu senede çekilen 5 film için birbirlerine girmelerine bir anlam veremediğini belirtti ve ‘Bizim sanatçılar oturuyorlar, oturduğu yerde sitem ediyorlar. Sonra da ‘devlet nerede’ diyorlar. Onlara diyorum ki devlet az ilerde sağda’ dedi.

SEKS PROBLEMİ YAŞIYORUM

Bugüne dek Türkiye’nin en güzel kadınlarıyla birlikte olan Cem Yılmaz, gösterisinde seks hayatıyla ilgili espriler de yaptı. Hiçbir Avrupa turnesini izlemeye gelmeyen son sevgilisi Lal Dedeoğlu’nu İstanbul’da bırakıp yollara düşen Yılmaz, ‘Turne yüzünden günlerdir Türkiye’den uzağım. Bu yüzden ciddi bir seks problemi yaşıyorum’ dedi. Cem Yılmaz, pazar günü İstanbul’a döndü.

Testereli Cem afişi Paris’te

Biletler günler öncesinden tükenmiş, Cem Yılmaz hayranları 2700 kişilik Rex Sineması’nın tamamını doldurmuştu. Gösteriden saatler önce gelen izleyiciler, sinemanın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Cem Yılmaz, kendisini saatlerce bekleyen sevenlerine kusursuz bir gösteri sundu.
***
(HABER VE FOTO HURRİYET)

Hiç yorum yok: