Salı

BADEMLER KÖYÜ TİYATROSU 72 YAŞINDA!

Köyümüzün tiyatrosu 72 yaşında!

Türkiye'nin ilk köy tiyatrosu olan ve 72. yılına giren Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği Tiyatro Topluluğu, “Külrengi Sabahlar” ve “Ada” adlı oyunları sahneliyor. “Tiyatro Köyü” olarak bilinen Seferihisar İlçesi'ne bağlı Bademler Köyü, 72. yılında “Külrengi Sabahlar” ve “Ada” adlı oyunları sahneliyor.

Oyuncuların köylülerden oluştuğu tiyatroda, 18 kişilik kadro, akşamları 150 kişi kapasiteli kendi salonlarında sahneye çıkıyor. Oyunları sahneye koyan Yönetmen Haluk Işık, tiyatroseverlerin, Bademler oyuncularını sadece “köylü tiyatrosu” olarak izlememesi gerektiğini belirtti. Işık, şunları söyledi:

“Onlar sahneye koydukları oyun özelliğiyle ve oyuncu azimleriyle, insanların hayata yönelik müdahale haklarını kullanıyorlar ve insanlığa bazı mesajlar vermeyi de başarıyorlar. Tüm İzmirlileri, hatta Türkiye'de yaşayan tüm tiyatroseverleri, çalışmaktan ve dost olmaktan mutluluk duyduğum Bademler oyuncularını izlemeye davet ediyorum.” Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Fatma Kaya, “Bu yıl kendi köy tiyatro salonumuzun ışığı, ses düzeni ve en önemlisi kulisimizin yapımı için çaba gösteriyoruz. Oyun gelirlerimizi, bu yerlerin yapımı için kullanacağız” dedi.

(Milli Gazete)

Hiç yorum yok: