Salı

AGATHA CHRISTIE'NİN BİLE ARAŞTIRDIĞI "ANKARA CİNAYETİ" FİLM OLUYORMUŞ!

Eski milletvekili ve olayın kahramanlarının arkadaşı olan İhsan Tombuş tarafından kitaplaştırılan Türkiye tarihinin en gizemli ve en ilginç cinayet davalarından Ankara Cinayeti film oluyor.


Türkiye tarihinin en gizemli cinayet davalarından Ankara Cinayeti film oluyor. 57 yıl önce dönemin Genelkurmay Başkanı Kazım Orbay'ın oğlu tarafından işlenen ve sebebi hâlâ bilinmeyen cinayeti, eski milletvekili İhsan Tombuş kitap haline getirdi. Tombuş'un altı ay önce yayınlanan kitabı şimdi de filme çekilecek. Genelkurmay Başkanı'ndan Ankara'nın meşhur valisi Nevzat Tandoğan'a kadar pekçok yöneticinin ismi geçen Ankara Cinayeti'nden bir süre sonra Yargıtay Başsavcısı şüpheli şekilde ölmüş, Vali Tandoğan ise şüpheli şekilde intihar etmişti.

Bilinmezlerle dolu dava

16 Ekim 1945'te Dr. Neşet Naci Arzan, bir genç tarafından muayenehanesinde öldürülür. Olayın ardından Reşit Mercan, doktoru kendisinin öldürdüğünü itiraf eder ve tutuklanır. Ancak davanın ilerleyen duruşmalarında çelişkiler ortaya çıkmaya başlar ve asıl katilin Reşit Mercan değil, Genelkurmay Başkanı'nın oğlu Haşmet Orbay olduğu, Reşit'in, yakın arkadaşı Haşmet'in baskısıyla suçu üstüne aldığı ortaya çıkar. Ankara'da başlayan dava, mahkeme üzerinde şaibeler oluşması üzerine Bolu'ya alınır ve Bolu Mahkemesi Orbay'ın katil olduğuna karar verir. Dönemin Genelkurmay Başkanı Kazım Orbay, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün oğlu Ömer İnönü, Ankara Valisi Nevzat Tandoğan, Bülent Ecevit'in babası Fahri Ecevit gibi pekçok ünlünün ismi geçen dava sürecinde, Yargıtay Başsavcısı Fahrettin Karaoğlan şüpheli şekilde ölürken, Ankara Valisi ve Belediye Başkanı Tandoğan ise yine şüpheli şekilde intihar eder. Ünlü polisiye roman yazarı Agatha Christie'nin Türkiye'ye gelerek araştırdığı davayla ilgili, başta cinayetin nedeni olmak üzere pekçok soru ise cevapsız kalır.
(yENİ şAFAK)
***
SENARİST.TK'NIN NOTU:Yeni şafak gazetesi Manşeti " Ankara cinayeti film oluyor" diye attığı halde, yazarla uzun bir röportaj yayınlamış fakat filmle ilgili tek bir cümleye bile yer vermemiş...


Hiç yorum yok: