Salı

SENARYO DALINDA ALTIN KÜRE, F.FORD COPPOLA'NIN KIZI SOFIA COPPOLA'NIN OLDU!


Beverly Hills'deki törende ‘‘Yüzükleriin Efendisi’’ dizisinin üçüncü ve son filmi olan ‘‘Kralın Dönüşü’’, en iyi dram, en iyi yönetmen, en iyi özgün müzik ve en iyi orijinal şarkı dallarında dört ödül alarak Altın Küreleri topladı.

Ünlü aktör Sean Penn ise cinayete kurban giden kızının intikamını almak isteyen bir caniyi canlandırdığı ‘‘Mystic River’’ filmindeki rolüyle drama dalında en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Ünlü yönetmen Francis Ford Coppola'nın kızı olan Sofia Coppola'nın yönettiği ‘‘Lost in Translation’’ adlı yapıt da 3 Altın Küre aldı. Adından çok söz ettiren film, en iyi komedi ya da müzikal dalında ödül kazanırken, Coppola, en iyi senaryo ve ünlü güldürü ustası Bill Murray de bir müzikal ya da komedideki en iyi aktör ödülüne layık görüldü.

Bir komedi ya da müzikaldeki en iyi kadın oyuncu ödülü, ‘‘Something's Gotta Give’’ adlı filmdeki performansı nedeniyle Daene Keaton'a verildi. Tim Robbins, geçen yılın en iyi yapıtlarından olan ve Clint Eastwood tarafından yönetilen ‘‘Mystic River’’ adlı filmdeki performansı için drama dalında en iyi yardımcı oyuncu ödülünü aldı. Sekiz ayrı kategoride aday olan ‘‘Cold Mountain’’ adlı yapıta tek ödül en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında ve Renee Zellweger'a verildi.

Hiç yorum yok: