Perşembe

SENARİST.TK SÖYLEMİŞTİ AMA SİNA KOLOĞLU BELGELEDİ...SİNA KOLOĞLU KENDİNE YAKIŞANI YAPIYOR; SAYGINLIĞINI ARTIRIYOR....



"Patron Kim" nerede yayınlandı?
GEÇTİĞİMİZ hafta "Patron Kim / Who is the Boss" dizisini bizim TV'lerde izlemediğimi yazmıştım. Elektronik posta adresime dizinin bizde yayınlandığını belirten epey mektup geldi haklı olarak. Ama "Patron Kim" dizisinin hangi kanallarda oynadığına dair çelişkili ifadeler yer alıyordu.
***
ECE Karadeniz "sezonlarca oynadığını" söylüyor. Ama nerede, kaç sezon? Bir not eklemiş "Evli ve Çocuklu" ile aynı dönemde yayınlanmış.
***
MURAT Çınar, "Hem CNBC-E'de hem de şimdi hangisi olduğunu hatırlayamadığım bir kanalda uzun süre oynadı" diyor.
***
NİL Bero "CNBC-E'de oynadı" dedikten sonra diziyi analiz etmiş: "Dizi Türkiye'ye uyarlandığı için Cem yıllarca futbol oynamış gösteriliyor. Orijinalinde ise Tony yıllarca beyzbol oynamış. Janset rolünü çok güzel oynuyor. Anne rolünü oynayan Ayten Gökçer orijinalindeki gibi kızıl saçlı".
***
ARZU Alçiçek "10 yıl kadar önce özel kanallardan birinde yayınlandığını hatırlıyorum" demiş. Zeynep Karadadaş ise "Bir kaç sene önce CNBC-E'de yayınlandığını" yazmış.
***
Ceylan Bağbakan ise böyle bir hata kabul edilemez demeye getiren bir giriş yapmış. Dizinin 2001 yılında CBNC-E'de yayınlandığını yazmış.
***
Eren Balkan "CNBC-E'de epey bir süre oynadı" diye yazmış. Oyuncular ve mekan benzerliği dışında aslındaki tadı alamadığını da eklemiş.
***
Pasİn Patiska "Star'ın ilk yıllarında yayınlanmış olabilir" demiş.
***
Eser rumuzla yazan okurum ise "Bizde iki kez yayınlandı. İlkini yanılmıyorsam Atv veriyordu. İkincisini ise iki üç sene önce CNBC-E'de izledim" diye eklemiş.
***
Özgür Can Gürpınar da "CNBC-E" demiş...
***
Peki hangi kanal doğru ve bu dizi kaç yılında yayınlandı?
İşte dizinin "copyright"ını elinde bulunduran MAG Multi Media'nın sahibi Mehmet Karaca'nın söyledikleri; "'Patron Kim' adı ile ilk defa TRT'de 1988'de yayınlandı. Daha sonra Star'da ekrana geldi. Bu kanalda 1991 yılında başladı, 1992 yılında da devam etti..."

Sina Koloğlu-Milliyet
***

Hiç yorum yok: