Cuma

HAKAN-UTKU:" O İNCİLER CEM YILMAZ'IN DEĞİL; BİZİM"


Bir süredir -ki bu bir süre yaklaşık 2-3 yıldır- internette Cem Yılmaz'dan İnciler diye bir şey dolaşıyor. 'İnciler' denilen tek cümlelik daha çok duvar yazısı kıvamında espriler... Bu 'inciler' internet erbabı tarafından forward ediliyor. Yetmiyormuş gibi mal bulmuş mağribi gibi köşe yazarları tarafından zaman zaman köşelerinde dolgu malzemesi olarak kullanılıyor.

Bugüne kadar Cem Yılmaz bir açıklama yapmadı. Belki iş yoğunluğundan zaman bulamadı belki de hiç ciddiye almadı, güldü geçti. Ama şimdi biz açıklıyoruz. Çünkü bu işe bir 'dur' demezsek daha 20 yıl o 'inciler'i okumak zorunda kalıp sonunda kendi esprilerimizden tiksinicez. Ayrıca belki bu açıklamayı yaparsak, medyamız ellerine geçen her komik espriyi Cem Yılmaz'a mal etme hastalığından kurtulur.

Evet, belki hayal kırıklığına uğrayacaksınız ama o 'inciler' maalesef Cem Yılmaz'a ait değil... Bir kere çok sevgili arkadaşımız Cem'in espri tarzı bu değil... Bir kısmı neredeyse anonimleşmiş felsefi duvar yazıları, bazıları başka mizah yazarlarının, bir kısmı ise bizim, yani Hakan- Utku'nun...

Hatta bu espriler 2 kitabımızda da yer aldı. Merak eden alıp bakar. (Bkz. Bizim Duvar, Uzun Lafın Kısası) İnternette Cem Yılmaz'dan İnciler olarak dolaşan esprilerden bize ait olanlarının dökümü aşağıdaki gibidir. İlginize, bilginize sunulur.

- Sık sık ameliyat olun. İçiniz açılır.
- Hakan yarınki maçta forma giymeyecek. Çıplak oynayacak.
- Soğuk savaştan sıcak savaşa geçiverdik bir anda. Dünya çatlamasa bari...
- AIDS virüsü de EBOLA virüsü de maymun patentli... Maymundan gelip gelmediğimiz belli değil ama maymundan gideceğimiz kesin...
- Son gülen sen olacaksın. Çünkü geç anlıyorsun.
- Abi beni niye anlamıyorsun? Sende idrak yolları enfeksiyonu mu var? (Bu espri aynı zamanda bir bayan köşe yazarının köşesinin ismine de ilham kaynağı olmuştur.)
- Yasamaya ayrı, yürütmeye ayrı zaman mı? Ben darbe kullanıyorum. Yıkıyorum çıkıyorum.
(Sabah/Günaydın)

Hiç yorum yok: