Çarşamba

EN İYİ SENARİST ÖDÜLÜNÜ ALAN MACİT KOPER:"SİNEMA YAZARLARINI ANLAMIYORUM"

Sinema Yazarları Derneği'nin ödül töreninde en iyi senarist ödülünü alan Macit Koper'in sinema yazarlarına yönelik sözleri geceye damgasını vurdu. Koper, "Sizin yazdıklarınızı anlamıyorum ama bu ödülü anlıyorum" dedi
BEYOĞLU Emek Sineması'nda düzenlenen geleneksel Sİ- YAD (Sinema Yazarları Derneği) ödül töreninde en iyi senarist dalında ödülü Ömer Kavur ile paylaşan Macit Koper, "Sinema yazarlarının yazdıkları yazıları anlamıyorum ama bu ödülü çok iyi anladım" diyerek geceye damgasını vurdu.

İŞİN ZEVKİ POLEMİKTE
SİYAD Başkanı Atilla Dorsay, Koper'i "Taşlamalar polemikler de olmasa bu geceler hiç çekilmez" diyerek yanıtladı. SİYAD'ın onur ödüllerini bu yıl Türkan Şoray ile Ekrem Bora aldı. Şoray'ın ödülünü Cüneyt Arkın verirken, Arkın'ın sanatçı arkadaşını defalarca öpmesi konuklar tarafından uzun süre alkışlandı. Gecede, en iyi kadın oyuncu Yelda Reynaud, en iyi erkek oyuncu ise Şevket Çoruh seçildi. Çamur adlı filmle ödül kazanan Reynaud'a ödülünü İzzet Günay verirken İnşaat ile ödül alan Çoruh'a ödülünü Başak Köklükaya sundu.

GECE MÜZİKLE BİTTİ
SİYAD'IN seçtiği yılın yönetmeni ise Ömer Kavur oldu. Kavur'un ödülünü Nuri Bilge Ceylan verirken 2003 yılının en iyi filmi yine Kavur'un yönettiği "Karşılaşma" oldu. En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü Suna Pekuysal, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü ise Artaç Arman kazandı. En iyi müzik ödülünü Abdülhamit Düşerken ile Timur Selçuk alırken bird diğer onur ödülü de yönetmen Orhan Aksoy'a verildi. SİYAD ödül törenini sunuculuğu derneğin başkanı Atilla Dorsay ile Deniz Akkaya üstlenirken gece, Melike Demirağ'ın şarkılarıyla sona erdi.
(Sabah)

Hiç yorum yok: