Cuma

TÜRSAK'TAN SENARYO SEMİNERİ

Türsak, ilkini 1995 yılında düzenlediği Sinema Seminerlerinin 23'ncüsü 27 Eylül ile 3 Ocak tarihleri arasında düzenliyor. Seminerler tüm amatör ve profesyonel sinema meraklılarına açık.


12 haftayı kapsayan ve Cumartesi günleri 11.00 – 15.30 arası yapılacak olan seminerlerin kayıtları 50 kişilik kontenjanın dolması ile son bulacak.

Dünya ve Türk Sinema Tarihi; Aydınlatma Tekniği ve Işık Bilgisi; Video ve Sinema Kameraları, Ses Kayıt Teknikleri ve Seslendirme Yöntemleri, Sinemada Oyunculuk, Film Yönetiminin Temelleri, Sinemada Kurgu İlkeleri, Sanat Yönetimi, Senaryo Yazım Aşamaları ve Teknikleri, Film Yapım Süreci, Film Eleştirmenliği, Sinema Kuramları ve Film Çözümlemesi ve Animasyon Teknikleri gibi başlıkları içeren ve zengin içeriğiyle bir sinema okulundan farksız olan Seminerlerde ders verecek kişiler ise kendi alanında ustalaşmış isimlerden oluşuyor.

Atilla Dorsay, Rekin Teksoy, Mehmet Açar, Semir Aslanyürek, Burçak Evren, Barış Pirhasan, Uğur İçbak, Doğan Sarıgüzel, Sinan Toğrul, Alper Maral, Ziya Öztan, M. Ziya Ülkenciler, Nesli Çölgeçen, Gülsen Tuncer, Mehmet Kurtuluş, Mustafa Preşova, Muzaffer Hiçdurmaz, Bülent Tugay gibi isimler ders verecek.
Sinemaseverler Seminerlerle ilgi ayrıntılı bilgiyi, aşağıdaki adres ve telefonlardan Seminer Sorumlusu Şermin Mutlu’dan alabilirler.

Gazeteci Erol Dernek Sok.
No:11/2 Hanif Han Beyoğlu/İstanbul
Tel: 0212 244 52 51 – 251 67 70
Gsm: 0533 619 46 97
E-Mail: hnyildirim1@hotmail.com/hnyildirim@tursak.org.tr
www.tursak.org.tr



Hiç yorum yok: