Cuma

SENARİST LEVENT KAZAK DİYOR Kİ;

HÜRRİYET-''O Şimdi Asker'' filminin senaryo yazarı ve oyuncularından Levent Kazak, filmin son dönemde sinema endüstrisini yeniden canlandırdığını dile getirerek, ''O Şimdi Asker'in başarısı sektöre bir hareket getirdi. Şu anda 8-9 film birden çekiliyor'' dedi.

Türk sinemasında kendini tekrarlayan bir yapının varolduğunu ve bunun seyircileri sıktığını ifade eden Kazak, artık yeni yazar ve yönetmenler gelmeye başladığını ve farklı hikayelerin anlatıldığını söyledi. Kazak, kendi filminin de farklı bir tema üzerine kurulduğunu anlatarak, şöyle devam etti: ''Bireyin hikayesini farklı hikayeyle anlatmaya başladık. O Şimdi Asker, askere gitmek istemeyen ve kaçan insanları anlatıyor. Bu çok sık yaşanan ama gündelik hayatta bile saklanan bir şey. Bunlar filmleriçin yeni temalar. Cem Yılmaz'ın 'Gora'sı da yeni bir bakış açısı getiriyor. Türkler uzayda... Dili farklı, anlattıà'ı hikaye farklı... Artık aynı şeyleri izlemekten bıktık.''

Türk sinemasının artık ''antikahramanlar'' yaratmaya da başladığını dile getiren Kazak, ''Sinema yeni bir dil yaratıyor. Türk sineması bir dönüşümü yaşıyor. Bu yıl yeni yapımlarla da büyük bir patlama yaşanacak'' dedi.

Hiç yorum yok: